Annika Langvad en Anna van der Breggen zijn duo in Cape Epic

Annika Langvad en Anna van der Breggen zijn duo in Cape Epic

De 24e editie van de Afxentia Stage Race – die deel uitmaakt van de Cyprus Sunshine Cup 2019 – kan zich verheugen op twee wielersterren. Wereldkampioene Marathon, Annika Langvad, en Wereldkampioene op de weg, Anna van der Breggen, bereiden zich voor op de Cape Epic op het zonnige mediterrane eiland. In Zuid-Afrika slaan ze de handen ineen voor een zeer krachtig duo.

Annika Langvad (Specialized Racing) is één van de uitstekende figuren in de mountainbike-sport. Ze is vijf keer wereldkampioene marathon geweest, in 2016 wereldkampioene crosscountry en vorig jaar bijna opnieuw, toen ze in Lenzerheide op de zilveren medaille werd verslagen. Ze heeft zes wereldbekerwedstrijden gewonnen en vorig jaar vijf van de zes nieuwe wereldbeker shorttrackwedstrijden.

De Deense is 34 jaar oud en heeft zich in Cyprus meerdere malen succesvol voorbereid op de beroemdste mountainbike-etappekoers ter wereld, Cape Epic in Zuid-Afrika. Langvad heeft het evenement vier keer gewonnen en was de winnares van de Afxentia etappekoers in 2015. Voor het eerst werkt ze nu samen met wereldkampioene Anna van der Breggen.

‘De Cape Epic is altijd een groot hoogtepunt van mijn seizoen. Ik ben zeer vereerd om de race met Anna aan te gaan – het is vrij uniek om samen te werken met een Olympisch- en wegkampioen. Rijden met Anna zal het net zo avontuurlijk aanvoelen als voor het eerst weer op de Cape Epic rijden….. Ik weet dat we daar een sterk team zullen maken’, vertelde Annika Langvad aan de organisatoren van de Cape Epic.

Teamgenoten op de mountainbike en op de weg

Vanaf dit seizoen is Langvad ook lid van het professionele wegteam Boels-Dolmans, die ook op Specialized bikes rijden.
In een team vol grote toppers is het Anna van der Breggen die het felst schittert. De Nederlandse won in 2016 de Olympische Wegwedstrijd en voegde vorig jaar in Innsbruck, Oostenrijk, het Wereldkampioenschap op de weg aan haar palmares toe.
‘Ik kijk uit naar een groot avontuur en om iets te doen wat ik nog nooit eerder heb gedaan. Ik kan niet wachten om deel te nemen aan een van de zwaarste mountainbike-uitdagingen ter wereld’ zegt de Nederlandse in een persbericht van de Absa Cape Epic.

En, natuurlijk, Cyprus is een perfecte plek om dit avontuur voor te bereiden. Zoals veel andere wereldrenners van jaar tot jaar gebruiken. Het Specialized duo is al een week voor de start van de Afxentia etappekoers op 21 februari op het eiland.

Vorig jaar maakte Anna van der Breggen een indrukwekkende première in de mountainbike en won de Afxentia etappekoers. De vier dagen in Lefkara, Lythrodontas en het Macherasgebergte waren blijkbaar ook een perfecte voorbereiding op het wegseizoen, want een week later won van der Breggen de beroemde Strade Bianchi, een UCI Vrouwen World Tour race.

Teammanager Danny Stam is overtuigd dat mountainbiken een goede afwisseling is voor de 28-jarig van der Bregge. Ze breidt nu haar off-road programma uit.

En met wie kun je beter samenwerken? Annika Langvad natuurlijk! In Cyprus zullen ze nog steeds tegenstanders zijn en zijn beiden zeker favoriet voor de overwinning. Drie weken later zullen ze echter een dynamisch duo vormen, en ze zullen zeker tot de favorieten behoren.

Bron: PM

Foto’s:  ©Sebastian Sternemann/EGO-Promotion