Jolanda Neff zegeviert bij de vrouwen in Nove Mesto

Jolanda Neff zegeviert bij de vrouwen in Nove Mesto

Jolanda Neff heeft de wereldbekerwedstrijd bij de vrouwen gewonnen in Nove Mesto. Ze haalde het nipt voor Gunn-Rita Dahle. Pauline Ferrand-Prevot werd derde.

Zowel Dahle als Neff maakten er een spannend kijkstuk van en streden tot de finish voor de zege.

Jolanda Neff nam van bij de start het heft in handen. In de achtervolging reden Gunn-Rita Dahle, Ferrand-Prevot en Langvad. Na een ronde kreeg ze gezelschap van Dahle en Langvad.

Na een half uur koers reden Neff en Dahle samen aan de leiding. Ferrand-Prevot, Langvad, Pendrel, Kalentieva , Henderson, Indergand en Drogbert reden in de top tien. Githa Michiels volgde als 29 ste, Alice Pirard vlak daarachter, Terpstra op 33 en Hielke Elferink als 45 ste.

Halfkoers hadden we nog steeds het leidende duo met Neff en Dahle. Daarachter Langvad en Ferrand-Prevot. Dan wereldkampioene Pendrel, Kalentieva, Henderson, Davidson, Indergand en Grobert.

Dahle en Neff gaven mekaar geen duimbreed toe en hadden bijna een minuut voorspong op Ferrand-Prevot in de voorlaatste ronde. Langvad volgde als vierde.

In de laatste ronde pakte Neff een kleine voorsprong op Dahle. Maar de Noorse veelvoudige kampioene gaf niet af en naderde tot op een wiel van van Neff op de finish. Ferrand-Prevot werd derde. In de spurt klopte Pendrel de Noorse Langvad voor de vijfde plaats. Kalentieva werd zesde voor Lea Davison. Rebbeca Henderson eindigde achtste voor Helen Grobert. die klopte Maja Wolosczwska voor de tiende plaats. Githa Michiels eindigde als 22 ste, Alice Pirard als 41 ste.

Neff was dolgelukkig met haar zege. ‘Het was een zware race, maar gelukkig heb ik gewonnen. Eerst sloeg Gunn-Rita een kleine kloof, maar in de afdaling ik beter en kon terug komen. Het is geweldig dat ik hier win. Ik won al eerder in de wereldbeker bij de junoren, maar dit is nog mooier. De fans waren fantastisch,’ aldus nog Neff.

Top tien:

1. Jolanda Neff  (Zwi) in 1:34:29

2. Gunn-Rita Dahle Flesjaa (Nor)+ 0:01

3. Pauline Ferrand Prevot (Fra) + 1:39

4. Catharine Pendrel (Can) + 2:21

5.  Annika Langvad (Den) + 2:27

6.  Irina Kalentieva (Rus)+ 2:54

7. Lea Davison (USA) + 2:55

8. Rebecca Henderson (Aus) + 3:19

9. Helen Grobert (Dui) +3:35

10.  Maja Wloszczowska (Pol) +3:36

22. Githa Michiels(Bel)

33. Anne Terpstra(Ned)

41. Alice Pirard(Bel)

54. Hielke Elferink(Ned)