Githa Michiels is al vijf keer Belgisch kampioene

Githa Michiels is al vijf keer Belgisch kampioene

Githa Michiels werd afgelopen weekend voor de vijfde keer in haar carrière Belgisch kampioene, voor de vierde keer op een rij. Ze doet haar wedstrijdverhaal voor ons.

‘Het was het voorbije weekend alweer tijd om de strijd aan te gaan voor de tricolore trui. De omloop had ik reeds in het begin ban het seizoen kunnen verkennen tijdens een Wallonië cup. Het is er eentje die me wel ligt en dus had ik er wel vertrouwen in. Het feit dat het EK net na de Bk valt zorgde ervoor dat ik nog niet echt kon pieken naar het BK .Ik trainde dus nog stevig door en ging ervan uit dat ik sterk genoeg zou zijn voor het verlengen van mijn titel.

Tijdens de verkenning verliep alles heel vlot en ik wist exact waar ik een aanval zou plaatsen en zou proberen de wedstrijd naar mijn hand te zetten. Er kan natuurlijk vanalles gebeuren dus het was hopen dat ik mijn plan kon uitwerken. De start werd gegeven en ik versnelde op mijn moment , voor het einde van de startloop had ik al een 27sec voorsprong op de 2de dame.Ik kon tijdens de volgende 4 rondes steeds de voorsprong blijven uitbouwen.Zo kwam ik met een kleine 5 minuten als eerste over de finish en werd zo voor de 4de keer op rij Belgisch kampioen cross country!

Een woordje van dank aan iedereen die ervoor zorgde dat alles zonder problemen verlopen is en me de beste zorgen gegeven hebben! Ook fantastisch om zoveel aanmoedigingen te krijgen van de mensen langs de kant! Dat maakte het extra speciaal!

Nu is het tijd voor herstel en de voorbereidingen op het EK dat volgende week zal plaatsvinden,’ aldus Githa.

Foto: Filip François