Bianca van Hoek en Lizzy Witlox twee van de beste Nederlandse rensters in Ronse

Bianca van Hoek en Lizzy Witlox twee van de beste Nederlandse rensters in Ronse

Bianca van Hoek

Bianca van Hoek is nog altijd niet versleten of op haar retour. In Ronse bij de eerste Bpostbanktrofee voor vrouwen haalt ze het voor de 10 de plaats.

Op de tweede rij starten was er genoeg aan om als 5 de de eerste bocht door te steken. Na een beetje wringen en duwen als 9 de de wedstrijd goed aangevangen.

Met een parcours wat op haar sterke lijf is gemaakt en waar ze zelf ook veel van houdt en graag op rijdt, kan ze haar stekkie volhouden tot de finish en dat resulteert in een voor haar erg mooie 10 de plaats. Hiermee werd ze tweede Nederlandse. De beste Nederlandse was Thalita de Jong.

De bondscoach vindt dit echter niet genoeg om haar ook op te stellen in de wereldbeker van Valkenburg waar de voorkeur wordt gegeven aan andere rensters. Een vrouw in vorm wordt niet opgesteld en dat is erg jammer voor vooral Bianca van Hoek.

 

Lizzy Witlox

Lizzy Witlox die de mountainbike wedstrijden het weekend na het einde van het MTB seizoen al inruilde voor de crossfietsen en haar eerste wedstrijd niet echt lekker reed.

Vorige weekend was ze nog vertwijfeld over haar optreden in Gieten en zelfs iets deed wat ze nog niet vaak deed “afstappen” .

Ronse was een beetje de omslag in haar nog jonge cross seizoen en het ging weer heel erg goed. De kracht en behendigheid was weer aanwezig en een parcours wat haar erg goed bevalt.

Lizzy kwam de eerste ronde nog wel vol in beeld toen ze op de heel gladde afdaling vol op haar bips ging,  maar al weer vlug haar zinnen en fiets bij elkaar raapte en op jacht ging naar een betere plaats.

Niet bij de pakken blijven zitten en geconcentreerd rijden bezorgt haar toch de 12 de plaats en hier was ze erg content mee.

Lizzy, die in Valkenburg mag starten,  omdat ze bij de eerste 50 op de UCI lijst staat, gaat er van uit dat het nu langzaam beter gaat en ze een mooi seizoen op kan bouwen.

Jan v Dijk

Foto: Danny Zelck en Bart Knops