Olympia cyclocrossfiets prototype van Lizzy Witlox

Olympia cyclocrossfiets prototype van Lizzy Witlox

 

Olympia CX 660X bike proto for Lizzy Witlox.

Olympia, de Italiaanse fabrikant van handgebouwde race en mountainbike frames, heeft zich ook de bouw van een crossfiets toegeëigend en gaat ook gelijk met dit Proto type de grote parcoursen bestormen samen met Lizzy Witlox de bikester en veldrijdster van het Nederlandse SBJ Bike team. Offroadbiking.eu was bij de eerste testrit nadat gisteren de frames aankwamen in Nederland en vandaag door de mechanicien Eric van de Sande op maat gezet zijn voor Lizzy.

 

De eerste fotos lieten al een zeer sjiek ontwerp en design zien wat er zeker uit zal springen dit CX seizoen en de fiets laat zich zaterdag al opmerken bij een cross wedstrijd in België in Neerpelt. Het antraciet met zwart en witte transfers doen vermoeden dat er onderhuids een volbloed crosser schuil gaat. Commentaar van Lizzy was al dat ze erg fel en makkelijk reageren en sturen als het spreekwoordelijke scheermes.

Het carbon frame wat handmatig opgebouwd wordt, heeft mooie ronde en vloeiende lijnen die ook weer het besef geven hier met een rasfiets te maken te hebben. De afgeplatte chainstay en staande achtervork die ook afgeplat is geven een zeker comfort maar boet niet in aan stijfheid. De oversized bracketsectie vermoedt een erg stijve middensectie van het frame en de oversized voorzijde geeft finesse en direct sturen aan de berijder.

Olympia_CX-proto_Lizzy017

 

Afgewerkt met Sram Force disc is het een alleskunner op de parcoursen in de bekwame handen van Lizzy Witlox. Olympia heeft zeker een hele mooie crossfiets afgeleverd die op de top parcoursen niet misstaat en wel degelijk zijn mannetje zal staan in al het grote internationale geweld. Een zeer mooie en strakke fiets door de Italiaanse ontwerpers van Olympia in de wereld gezet. Het is nu wel gelijk voor de leeuwen geworpen worden en daar horen wij zaterdag en zondag van Lizzy alles van.

Olympia_CX-proto_Lizzy013

De foto’s spreken voor zich en oordeel zelf over dit mooie stuk Italiaans vernuft en design.

Jan v Dijk