Lars Boom aan de start in de Scheldeprijs

Lars Boom aan de start in de Scheldeprijs

Boom: “Ik heb de cross gemist”

 

Linkeroever is zaterdag wederom het prachtige decor voor de Soudal Scheldecross Antwerpen, die dit seizoen voor het eerst deel uitmaakt van de bpost bank trofee. Naast de strijd om de gegeerde dagzege en het klassement, zullen alle ogen uiteraard gericht zijn op de terugkeer van de Nederlander Lars Boom.

 

Wat verwacht de Nederlander van zijn grote terugkeer? “Dat het vooral heel erg leuk wordt”, vertelt Boom. “Zaterdag wil ik gewoon kijken waar ik sta. Ik heb een reeks cross-specifieke trainingen achter de kiezen. Zowel individueel als gezamenlijk trainingen met de Nederlandse top. Technisch hink ik uiteraard een eindje achterop. Dat merkte ik op training ten opzichte van iemand als Lars van der Haar. Maar mijn vermogen is wel een troef. Ik ben vooral blij dat ik er weer bij ben. Natuurlijk heb ik de cross de voorbije jaren gemist. Het veldrijden heeft mij veel gegeven en het doet me plezier dat ik nu een beperkt programma ga rijden.”

 

Voor de wereldkampioen van 2008 (Treviso) wordt de Soudal Scheldecross de eerste cross sinds het Nederlands kampioenschap in januari 2013. “Wat ik me van die cross nog herinner? Dat ik mijn titel moest verdedigen, maar daar niet in slaagde. Halfweg moest ik Van der Haar laten gaan. Hij was toen het opkomende talent en ik was op dat moment al bezig met af te bouwen als crosser. Het was zo’n beetje de wissel van de wacht. Vandaag rijdt er nog een Nederlandse topper rond. Het zal zaterdag de eerste keer zijn dat ik tegen Mathieu van der Poel cross. Ik heb er erg veel zin in.”

 

GEEN NK, VRAAGTEKEN ACHTER WK

 

Naast de Soudal Scheldecross Antwerpen en de Soudal UCI World Cup Namur staan ook de Wereldbeker in Zolder (mits selectie), de Azencross in Loenhout (bpost bank trofee) en de wedstrijd in Surhuisterveen op het programma. Boom: “Dat is een leuk pakket. En het past allemaal perfect binnen mijn voorbereiding op de voorjaarsklassiekers. Ik merkte de voorbije jaren dat mijn explosiviteit in bijvoorbeeld korte tijdritten achteruitging. Door te crossen kan dat weer aangescherpt worden.”

 

En wat met de kampioenschappen? “Het Nederlands kampioenschap rijd ik zeker niet aangezien ik met Astana op 6 januari richting Australië trek (voor de Tour Down Under, red.). Achter het wereldkampioenschap plaats ik nog een vraagteken. Dat hangt van zoveel factoren af. Mijn crossniveau, de voorbereiding op het klassieke wegseizoen,… Het is te vroeg om daar nu al een uitspraak over te doen.”

 

OMLOOP GEWIJZIGD

 

Het parcours aan Linkeroever kreeg een grondige facelift. Parcoursbouwer Erwin Vervecken van Golazo sports verduidelijkt: “De omloop is dit seizoen grotendeels een kopie van het BK-parcours in 2011, maar dan in volledig omgekeerde richting. En ook de passage over de grasheuvel is hertekend. De heuvel is afgetopt en weer aangewerkt waardoor de renners de heuvel nu vier keer moeten beklimmen. Dat zal al rijdend lukken, maar naar het einde toe zal het toch doorwegen.”

 

VAN AERT, DE GROOTE EN VERSCHUEREN

 

In het klassement van de bpost bank trofee speelt Boom uiteraard geen rol. Wout van Aert leidt comfortabel na vier zeges in evenveel wedstrijden. Kevin Pauwels volgt als twee op 3’19”, Sven Nys is derde op 6’46”. Bij de dames zag leidster Jolien Verschueren in de KwadrO Flandriencross haar naaste achtervolger Sanne Cant naderen tot 20 seconden. Ook nummer drie Nikki Harris, op 55”, is nog niet uitgeteld. Bij de beloften leidt Jonas Degroote de dans. Daan Hoeyberghs en Nicolas Cleppe volgen op respectievelijk 1’10” en 2’10”.

 

Soudal Scheldecross Antwerpen (bpost bank trofee)

Linkeroever

 

Programma:

10u00   Nieuwelingen

11u00   Junioren

12u00   Beloften

13u45   Elite dames

15u00   Elite Heren

 

Programma feesttent:

12u00 – 21u30   DJ

16u30 – 17u45   Cleymans en Van Geel

18u30 – 19u05   Paul Severs

 

Deelnemers: www.sport.be/scheldecross/2015/nl/renners/

Meer info: www.bpostbanktrofee  / www.scheldecross.be

 

 

Bron : Persbericht