WK organisator ontstemd over persbericht te weinig parking

WK organisator ontstemd over persbericht te weinig parking

WK-organisator Koen Monu schrok toen hij gisterenavond en deze morgen in media het nieuws hoorde dat Heusden-Zolder verzoop. ‘6000 parkeerplaatsen onbruikbaar wegens te zompig’, stond te lezen. “Dit probleem is echter al even achter de rug.”

“Dit ‘nieuws’ betreft een persbericht van de lokale politie”, vertelt Koen Monu. “Het is blijkbaar even geleden dat er in Heusden-Zolder een groot evenement heeft plaatsgevonden, want er wordt behoorlijk nerveus geacteerd en gecommuniceerd. Dat de politie een persbericht uitstuurt zonder medeweten van de organisatoren, vind ik absoluut niet fijn. Hadden ze vooraf contact met mij opgenomen, kon ik meteen meedelen hoe de stand van zaken is.”
“Het is inderdaad een feit dat de weersomstandigheden de voorbije weken niet in onze kaart hebben gespeeld”, gaat Monu voort. “Maar dat weten we al even. En onze mobiliteitsverantwoordelijke is al dagen bezig met het anticiperen daarop. Concreet: de organisatie heeft al voor 7000 euro extra parkeerplaatsen bijgehuurd. Ruimte onder de vorm van hoger gelegen weilanden die wél bruikbaar zijn. En op wandelafstand van het Circuit. Ook het mobiliteitsplan is al aangepast. En zowel rond als op het domein van het Circuit van Terlaemen is rekening gehouden met een massale opkomst. Er is dus absoluut geen reden tot paniek!”
Tot slot geeft Koen Monu nog mee dat er tot gisteravond 46.000 kaarten verkocht zijn, terwijl de organisatie vlot 80.000 mensen aan kan. “En dat niet alleen op het circuit, maar ook wat parkeerruimte betreft.”

Bron: PM

Foto Rudi Coomans, Nieuws uit Heusden-Zolder