Corné Van Kessel over zijn zicht op WK Zolder

Corné Van Kessel over zijn zicht op WK Zolder

“Voel me goed in Zolder”

Corné van Kessel heeft tot nu toe een wisselvallig seizoen achter de rug. Hij wisselde goede top tien plaatsen af met mindere resultaten. Een echte bevestiging van zijn vorig veldritseizoen is het niet meteen, maar Corné mikt op een schitterend WK op zijn seizoen alsnog wat meer kleur te geven. “Ik zal uitgerust aan de start verschijnen”, klonk het bij de Nederlander.

Na zijn wedstrijd in Hoogerheide lastte hij twee dagen rust in gevolgd door rustige duurtrainingen. “Gisteren werkte ik nog een training af achter de brommer en dat voelde goed. Ik voel opnieuw dat de frisheid aanwezig is en hoop dit in Zolder te kunnen laten zien. Een notering rond de vijfde plaats zou geweldig zijn, maar als ik bij de eerste tien kan eindigen ben ik al tevreden. Een WK is altijd raar, ook nu kan het weer alle kanten opgaan”, beseft Corné van Kessel.

De renner uit Herentals vindt in Heusden-Zolder een parcours wat hem zeker moet liggen. “Ik heb er al mooie resultaten neergezet en kijk dan ook uit naar zondag. Ze voorspellen nog veel regen maar echt vettig gaat het niet worden volgens mij. Op bepaalde stroken zal er geploeterd moeten worden, maar er blijven ook snelle tussenstukken inliggen. Mathieu van der Poel vindt hier een parcours op zijn maat, maar ik sluit Wout van Aert, Lars van der Haar en zeker ook Kevin Pauwels niet uit. Het zal tussen hun vier gaan voor de trui”, aldus Corné van Kessel.

Bron : Telenet Fidea

Publicatie : Nancy Aerts