185 team van Marc Herremans voor het jaar 2016

185 team van Marc Herremans voor het jaar 2016

Didi en Bo Van Tiggel uit Wuustwezel maken ook in 2016 deel uit van het … BMX team. Deze twee jeugdtalenten, die reeds 3 jaar gecoacht worden door Marc Herremans, groeien jaar na jaar verder in hun sport. Didi, 12 jaar en student hout en metaal, begon al op zijn 6de met BMX en heeft al twee nationale titels op zak (2014&2015). Zijn favoriete wedstrijden zijn de kampioenschappen waarin hij in 2015 een overwinning op het BK, een 19de plaats op het WK en een 8ste plaats op het EK behaalde. In 2016 is hij gebrand op overwinningen in de Belgische wedstrijden, maar om ervaring op te doen, plant hij ook verschillende internationale deelnames. Op zijn leeftijd zijn de verschillen in lichaamsbouw groot, dus Didi wil, als jongste in zijn categorie, vooral zijn goede technische vaardigheden uitspelen. Hij traint hard om zijn grote droom om prof BMXer te worden in vervulling te zien gaan.

Zijn zus Bo, 15 jaar, werd vier jaar geleden aangestoken door het enthousiasme van haar broer. In 2014 volgden al de provinciale, Vlaamse en Belgische titels met dus vanzelfsprekend een zege in het eindklassement Flanderscup en de Topcompetitie. Dat jaar werd ze ook 3de op het EK en 11de op het WK. Een jaar later, en een leeftijdscategorie verder, moest Bo uitkomen tegen meisjes tot 24 jaar. Toch won ze de provinciale titel en werd ze vice-kampioene op het BK. Ook internationaal deed ze het heel goed met een 8ste plaats op het EK en een 9de plaats op het WK. Voor Bo wordt 2016 een voorbereidingsjaar op de overstap naar de junioren in 2017, maar uiteraard wil ze ook in 2016 verschillende podia rijden. Dit alles combineert ze met studies voeding-verzorging. Na de middelbare school wil deze gedetermineerde atlete een opleiding politie volgen.

Het team kan rekenen op deze partners : Cécémel, Cronos, 185 Coaching Center, No Drugs, Oakley, Performance, Strewreib Aviation, Serious Sounds, Huis Kerstens

 

Bron : Marc Herremans CH