5e manche B-post Bank Trofee in Antwerpen gewonnen door Wout Van Aert

5e manche B-post Bank Trofee in Antwerpen gewonnen door Wout Van Aert

Er staat geen maat op Wout Van Aert. De Scheldecross schrijft hij ook bij op zijn palmares. De tweede plaats is voor Mathieu Van der Poel en de derde plaats wordt voor Lars Van der Haar.

We kregen vandaag geen Lars Boom (buikgriep) of Tom Meeusen (Keelontsteking) aan de start bij de B-post Bank Trofee in Antwerpen. De andere topfavorieten waren allemaal gefocused aan de start. We kregen dit maal een supergoede start van Wout Van Aert, Kevin Pauwels en Mathieu Van der Poel. Sven Nys volgde wat verder op. Ook Tim Merlier had een goede start en liet zich in de zandstrook zien. Hij nam de leiding maar Mathieu Van der Poel liet het allemaal niet gebeuren. Hij ging onmiddellijk op zijn wiel zitten. De wedstrijd bleef lang gesloten. Wel zagen we het ploegenspel tussen Tim Merlier en Wout Van Aert naar boven komen. Dat had ook Mathieu Van der Poel, Kevin Pauwels en Michael Vanthourenhout in de mot. Zij schoven langszaam aan dichterbij om alles vanop de eerste lijn te kunnen volgen. Toch lieten de achtervolgers op dit kopgroepje niet begaan. Ze bleven in hun kansen geloven om terug te keren. Aan het einde van de eerste ronde (verkenningsronde) kwam alles weer opnieuw samen en kon de wedstrijd opnieuw beginnen. Tijd voor Sven Nys om wat plaatsen goed te maken. Hij gaf ons geen al te beste indruk vandaag daar in Antwerpen. Misschien is het een voorbode voor morgen dat hij zich een beetje aan het sparen is voor de wedstrijd in Namen.

Op het einde van de tweede rondde ging Kevin Pauwels even polshoogte nemen hoe fris zijn concurrenten er nog bijzaten. Maar Vermeersch, Lauren Sweeck, Mathieu Van der Poel wilden Kevin Pauwels niet laten wegrijden en schoven mee op. Nys was op dat ogenblik aan een serieuze achtervolging bezig. Hij wou terug naar de kopgroep komen. Pauwels voelde zich goed in de wedstrijd in Antwerpen en probeerde Wout Van Aert onder druk te zetten. Maar deze jonker was niet van gisteren en controleerde de wedstrijd heel goed. Hij wachtte zijn moment af en ging dan de wedstrijd in handen nemen. Lars Van der Haar, Lauren Sweeck en David Van der Poel zagen het gebeuren en schoven mee op het wiel van Wout Van Aert.

In de zandstrook kregen we even een akkefietje tussen Kevin Pauwels en Wout Van Aert waardoor de gebroeders Van der Poel het familiespel konden opzetten. David Van der Poel probeerde het even en Mathieu deed mooi afstopwerk. Van der Haar had het door dat Mathieu zijn broer aan het helpen was en nam het heft in handen. Hij zette de achtervolging op en slaagde erin om alles terug samen te brengen. Het tempo was niet zo hoog waardoor dat er uit de achtergrond nog jongens konden aansluiten bij de koplopers.

Lars Van der Haar kwam ongelukkig ten val en in de eerste instantie leek het erop dat hij zich had bezeerd. Maar uiteindelijk vervolledigde hij zijn wedstrijd nog en kwam nog in aanmerking voor de ereplaatsen. Mathieu Van der Poel rook toen zijn kans en versnelde. Maar jonker Van Aert ging mee op zijn wiel. We kregen twee koplopers. De jongste snaken zouden de wedstrijd gaan hard maken. Tot het ogenblik dat we een kleine hapering kregen in de zandstrook van Mathieu Van der Poel. Dat liet Wout Van Aert niet ongestraft en hij trok door.  Hij pakte al negen seconden op Mathieu op het ogenblik dat er nog twee ronden moesten afgewerkt worden.

Mathieu probeerde alles nog recht te zetten maar de vogel was gaan vliegen. Ronde na ronde bouwde Wout zijn voorsprong uit. De laatste ronde werd dus eentje om te genieten. De winst van de vijfde manche kon hem niet meer mislopen. Achter hem kwam Mathieu Van der Poel als tweede over de meet. Voor de derde plaats kregen we nog een strijd tussen Kevin Pauwels en Lars Van der Haar. Deze laatste wist de derde plaats nog weg te kappen bij Kevin Pauwels. De vijfde plaats was voor Sven Nys.