Mathieu van der Poel klopt van Aert in de spurt in Zonhoven

Mathieu van der Poel klopt van Aert in de spurt in Zonhoven

Mathieu van der Poel heeft de Superprestige in Zonhoven gewonnen. Hij klopte in een langgerekte spurt wereldkampioen van Aert. Laurens Sweeck werd derde.

Van spanning was weinig sprake tot in de voorlaatste ronde. Alleen voor de zege was het spannend. Nog voor halfkoers reden Mathieu van der Poel en Wout van Aert aan de leiding.

In de achtervolging kon men gaan rijden voor de derde plaats. Daar was Laurens Sweeck voor in de running. Op drie ronden van het einde volgde hij op 22″ van het duo. Lars van der Haar was toen vierde voor Klaas Vantornout, Rob Peeters en Michael Boros.

Met nog twee ronden te gaan had Laurens Sweeck nog wat achterstand goed gemaakt. Hij volgde op 5 seconden.

Net voor de laatste ronde had Sweeck het leidersduo te pakken, maar dat duurde maar even. Van der Poel trok dan even door en van Aert moest aanvankelijk passen en risico’s nemen. Van Aert nam de kop over en werd het een langgerekte spurt die gewonnen werd door Van der Poel. Laurens Sweeck werd derde voor Lars van der Haar.

 

Het was de tweede zege in een Superprestigewedstrijd voor van der Poel. Uiteraard was hij daar blij mee. ‘Het was moeilijk door de warmte vandaag. Maar Wout en ik waren de besten vandaag. Ik win hier op één van lievelingsparcours. Ik sta nu wel aan de leiding, maar dat heeft niet zoveel te betekenen. Als ik pech heb, is het al over,’zei Mathieu.

Wout van Aert was heel teleurgesteld. ‘Het was hard tegen hard. De teleurstelling is groter dan anders, omdat ik hele goed en er naar uitgekeken heb. Ik voelde de cross van gisteren nog in mijn benen. Het zat weer kort bij elkaar. In de laatste ronde pakte ik de kop waar ik wou, maar de laatste vijftig meters waren er teveel aan. Voorlopig kan ik Mathieu niet kloppen,’vertelde de wereldkampioen.

Ook Laurens Sweeck reed een mooie koers. ‘Ik miste mijn start. Toen ik vooraan kwam, waren ze vliegen en ik kreeg geen steun van de anderen. Ik probeerde het alleen en kwam erbij en was iets te over enthousiast. Ik voelde dat ik teveel had gegeven en het beste eraf was.  Het zal nooit niet makkelijk zijn om hen te kloppen.

Uitslag:

  1. Mathieu van der Poel
  2. Wout van Aert
  3. Laurens Sweeck
  4. Lars van der Haar
  5. Klaas Vantornout
  6. Jens Adams

Foto: Marc Bluys