Twee podiumplaatsen voor de zwart/blauwe rijders in Boom

In het provinciedomein de Schorre werd de wedstrijd georganiseerd. Heel wat rijders/rijdsters namen de verplaatsingen gingen daar deelnemen aan de A cross van het weekeinde. Jente Michels zorgde voor de overwinning voor Milwaukee Alphamotorhomes Cycling team. Verdere podiumplaatsen waren voor Milan Kuypers 3e plaats en Joachim Van Looveren die ook een derde plaats verzilverden.

Bij de elites mannen stonden er maar liefst 49 deelnemers aan de start in de wedstrijd meetellende voor de superprestige. Het was vooral Mathieu Van der Poel die het mooie weer maakte op en ronde de paden in het provinciaal domein De Schorre in Boom. Zijn naaste rivaal Wout Van Aert was niet aanwezig die verkoos ervoor om deze wedstrijd aan zich te laten voorbij gaan. Dan krijgen we natuurlijk andere jongens die konden dingen naar de dichte ereplaatsen. Het was Toon Aerts die met de tweede plaats ging lopen en de derde plaats ging naar Gianni Vermeersch. Voor Milwaukee Alphamotorhomes Cycling team waren Dolf Pemen en Matthias Van Roy afgezakt naar de Schorre. Voor hen was het vooral ervaring opdoen tussen de grotere jongens. Beide rijders werden op een ronde gezet door Mathieu Van der Poel. Dolf haalde als 37e de finish en Matthias moest tevreden zijn met een 39e plaats.

Bij de junioren kregen wij 55 deelnemers aan de start waaronder 3 van de ploeg. Voor Mathis De Roeck werd het een wedstrijd waarin de moraal en de fysieke toestand ok waren maar het geluk niet aan zijn kant zat. Hij kwam twee keer ten val en moest telkens opnieuw in de achtervolging gaan. Uiteindelijk kon hij de finish overschrijden als 38e. Het was zeker een leuke ervaring voor hem. Verder zorgde Joachim Van Looveren voor een podiumplaats in deze superprestige. Robbe Willems moest vanop de derde rij starten en kwam zeer goed weg. Maar al gauw voelde hij aan dat hij niet de beste benen van de dag had. Hij viel snel terug in de groep en door in de laatste ronde nog eens een valpartij te moeten ondergaan waren de mooie resultaten weg. Hij moest tevreden zijn met een 24e plaats van de 55 deelnemers die er in de Schorre gestart waren.

Bij de nieuwelingen was het uitkijken naar onze jongens Jente Michels, Milan Kuypers, Senne Willems, Noa Diels en Milan De Nys. Zij mochten samen met 27 eerste jaars en 33 tweede jaars strijden om de mooie trofee van de superprestige. Noa Diels had een slechte lottrekking en een mindere start. Hij fietste een zeer goede tijdrit en werd nog negende in dit sterke deelnemersveld. En ja het was voor hem een tijdrit want hij heeft hier geen enkele x een duel moeten aangaan in een bocht of waar dan ook of geen enkele x een aanval moeten parenen in de koers. Hij fietste heel de koers alleen van renner tot renner. Senne Willems had ook pech met de lottrekking maar die kon een goede start nemen. Aan de materiaapost zat hij al in zesde positie. Dat heeft hij de ganse wedstrijd kunnen vasthouden en hij was super tevreden met zijn zesde plaats mede omdat hij last had van een verkoudheid die op de luchtwegen zat. Milan Kuypers en Jente Michels hadden een supermooie start kunnen maken en nestelden zich al vlug in de kop van de wedstrijd. Met hun tweetjes konden zij mee tempo bepalen. Maar het ging razend snel vooruit. Milan Kuypers was tevreden met zijn derde plaats. Hij eindigde op 1.21 van de winnaar die de naam Jente Michels draagt. Jente hield Avondts Mathis en Milan Kuypers achter zich.

Milan Denys was de enige eerste jaars nieuweling. Hij kon zich weren maar eindigde op een 21e plaats. De winst bij de eerstejaars nieuwelingen ging naar Aaron Dockx die de snelste was voor Rommelaerre Iben en Ragilo Frank Aron.

Bij onze dames stonden er 40 deelneemsters aan de lijn. Iedereen dacht dat het een gemakkelijke opdracht ging worden voor Sanne Cant maar niks was minder waar. De winst in Boom was voor Kim Van de Steene. Arzuffi Alice Maria ging de werldkampioene Sanne Cant vooraf en pakte de tweede plaats. Sanne Cant moest tevreden zijn met een derde plaats. Elle Anderson en Lindy Van Anrooij hielden de kleuren van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling goed in beeld. Elle Anderson kwam weg met een achtste plaats en Lindy Van Anrooij werd 22e.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : piloten zelf