Zes podiumplaatsen voor Milwaukee Alphamotorhomes Cycling rijders in Eversel

Zes podiumplaatsen voor Milwaukee Alphamotorhomes Cycling rijders in Eversel

Tijdens het weekeinde van 20 en 21 oktober 2018 stonden zowel de jongere rijders als de masters, amateurs, nieuwelingen, junioren, beloften aan de start in Eversel.

’s morgens moesten de rijders de koude trotseren maar eens de zon haar stralen door de hemel prikte werd het gevoeliger warmer. Voor sommigen een ideaal weertje voor anderen net iets te warm. We kregen een zeer snelle omloop met draaien en keren. Veel zandstroken waar het verschil kon gemaakt worden.

In de categorie van tien jaar kregen we 18 deelnemers achter het starthekke. Mats De Ridder kwam zijn benen testen en zag dat het goed ging van bij de start al. Hij bepaalde mee voorin de wedstrijd maar kwam aan het einde net te kort om podium te halen. Hij was tevreden met zijn vierde plaats.

 

Bij de jeugd kregen we bij de 12 jarigen 39 deelnemers aan de start. We kregen onder deze deelnemers twee Milwaukee Alphamotorhomes Cycling rijders aan de start. Milan Van der Veken en Emma Szekely konden de kleuren van de ploeg hoog houden. Emma Szekely moest vanaf de derde rij haar wedstrijd aanvatten. Zij kwam snel in haar ritme en kon vrij goed opschuiven tot de achtste plaats. Een groepje waar ze samen in zat gaf haar uitzicht op de vijfde plaats. Er werd wat naar elkaar geloerd en daardoor konden de jongens de meisjes verrassen. Emma en Maxime moesten het uitvechten wie uiteindelijk de winst naar zich toe kon halen in de meisjescategorie. Emma reed een voortreffelijke wedstrijd en kwam als zevende algemeen over de finish. Dat leverde haar de overwinning op in de meisjes reeks.

Bij Milan Van der Veken kregen we een goede lottrekking te noteren. Hij mocht voorin starten en dat deed hem deugd. Het werd duwen en trekken in de start maar hij zat in de eerste ronde op een 25e plaats. Het zandgedeelte lag hem goed en dat zag je meteen toen hij aan deze passage begon. Hij kon daar plaatsen goed maken. Milan vond een technisch sterk parcours voor hem en hij amuseerde zich enorm. Dat resulteerde in een 14e plaats algemeen bij deze categorie.

Bij de jongeren van 13 jaar kregen we 34 deelnemers aan de start. We kregen een mooie strijd te zien tussen Neo Tielens uit Tessenderlo en Axel Van den Broeck. Neo kreeg in Eversel een omloop onder de wielen geschoven die niet helemaal voor hem was. Maar toch deed hij zijn uiterste best om Axel Van den Broeck niet zomaar gewonnen spel te geven. Axel Van den Broeck kreeg in Eversel wel een parcours naar zijn hand maar toch had hij moeite om de Witte uit Tessenderlo uit zijn wiel te rijden. Ronde na ronde probeerde hij wel om hem van zich af te halen maar Neo beantwoordde telkens zijn versnelling. Uiteindelijk heeft het geduurd tot de laatste halve ronde om de beslissing bij de rijders van 13 jaar te betwisten. Het werd uiteindelijk Axel Van den Broeck die de winst mee naar huis nam. Neo Tielens reed een sterke wedstrijd en moest een gaatje laten van 10 a 15 meter op de winnaar. Hij mag tevreden terug kijken op zijn wedstrijd in Eversel.

Ook Jana Van der Veken startte bij de jongens en meisjes van 13 jaar.  Ze stonden met 34 deelnemers aan de start. Hiervan waren er maar vier meisjes. In de tweede ronde ging Jana over kop bij een valpartij. Het was even bekomen maar Jana streed dapper door. De ronde nadien kwam zij opnieuw ten val en hield hiervan een geschaafde knie en een pijnlijke elleboog aan over. Ook na het overschrijden van de finish voelde zij de pijn aan de schouder. Ze behaalde een mooie 15e plaats en een podiumplaats bij de meisjes. Ze werd knap derde na al die valpartijen.

Bij de gentlmen wedstrijd kregen we Dennis Blommen en Stefan Blommen bij de deelnemers. Zij reden de wedstrijd in het teken van de warmste week en deze opbrengst wordt geschonken aan een goed doel. Dus maar liefst 62 rijders vonden het de moeite waard om hun benen in te smeren en een wedstrijdje te rijden voor dit goede doel. De winst in deze categorie ging naar Noels Sven voor Ruben Veestraeten en broer Zeb Veestraeten. Dennis en Stefan bleven in elkaars buurt en eindigden respectievelijk als 12e en 13e van deze groep. Zeker voor herhaling vatbaar.

De dag nadien op zondag, 21 oktober mochten de nieuwelingen, junioren, beloften, masters en amateurs hun wedstrijd betwisten. Het parcours werd wat aangepast. Nog wat meer lussen in de zand en een stuk brug erbij. Dus voor ieders wat wils om er weer een mooie wedstrijd van te maken.

Bij de beloften kregen we een overwinning voor Timo Kielich. Hij wist Igmar Uytdewilligen te verrassen en zijn ploeggenoot Mathijs Wuyts werd derde. Voor Milwaukee Alphamotorhomes Cycling kwam Matthias Van Roy en Brent Braes aan de start. Voor Matthias verliep de start vlot en hij kon in de voorste gelederen plaats nemen. Hij kon mooi de cross mee bepalen maar halfweg de wedstrijd werd het ploegenspel gespeeld en moesten de medevluchters waaronder Matthias hun krachten gebruiken om de kloofjes te dichten. Matthias Van Roy deed er alles aan om zolang mogelijk in het wiel van de drie koplopers te blijven maar bij het ingaan van de voorlaatste ronde was de beste kracht weg. Hij koos ervoor om zijn mooie plaats veilig te stellen. Hij werd mooi vijfde. Brent Braes had het wat moeilijker in deze wedstrijd maar hij deed er alles aan om plaatsen goed te maken. Hij kwam niet verder dan een 25e stek.

 

 

Bij de junioren was het uitkijken de prestaties van Michael Bervoets. Hij kon een thuismatch rijden en met klasse werkte hij deze wedstrijd af. Hij nam de winst mee naar huis. De tweede plaats was voor Palenaar Arne Baers  en de derde plaats ging naar Robbe Willems. Robbe mocht in Eversel plaats nemen op de eerste startrij en dat gaf hem een goed gevoel. Hij kon de kopstart voor zijn rekening nemen maar lang duurde het niet of hij werd voorbij gestoken door Michael Bervoets en Arne Baers. Hij bleef aanklampen maar moest deze twee sterke beren los laten. Hij reed zijn eigen wedstrijd en kon een mooie derde plaats verzilveren. Wie bij deze jongens ook aan de start kwam was Senne D’hollander en Mats Omloop. Laatste keerde terug uit revalidatie en wist niet wat hem te wachten stond. Met 40 vertrekkers mocht Senne D’hollander plaatsnemen op de 3e rij. Hij nam een heel goede start en kwam in de voorste gelederen terecht. Hij schoof heel knap op naar een 8e plaats. Helaas loert de pech nog steeds om het hoekje. In de derde ronde komt hij ten val en kan zijn derailleur niet meer schakelen. Op zware plateau naar de post dan maar. Hij komt nog een beetje terug en strandt uiteindelijk op een heel knappe 12e plaats. Voor Mats was het een wedstrijd om aan te voelen of hij helemaal hersteld was. Hij deelde de wedstrijd naar behoren in en schoof op tot een 15e plaats. Dat zeker niet slecht te noemen is na een revalidatie.

Dan kregen we onze nieuwelingen aan de start. Ze werden opgesteld in twee groepen de eerste jaars met 38e deelnemers mochten achteraan plaats nemen. Voorin mochten de deelnemers van de tweedejaars nieuwelingen plaats vatten. Ze waren met 23 deelnemers. Het werd een thuiswedstrijd voor Brent Blommen. Hij verwachtte veel van deze wedstrijd. Maar de winst ging naar Yannick Wuyts voor Lars Van den Broeck en de derde plaats was Noa Diels. Brent reed een voortreffelijke eerste deel van de wedstrijd maar kreeg te maken met mechanische pech waardoor hij werd terug geslagen naar een vierde plaats. Bij het overschrijden van de finish was de ontgoocheling af te lezen op zijn gezicht. Er zat meer in. Noa Diels stond super gemotiveerd aan de start en wou zijn kunnen laten zien. Zijn start was heel goed. Zelfs op de kop van de groep. Hij kon meteen een kloof vormen waardoor de andere renners al in hun krachten moesten gaan om hem terug te halen. De mechaniekers in de materiaalpost zagen dat het goed zat. Er zat heel wat snee op zijn manier van koersen. Hij zat goed in de wedstrijd maar in de tweede ronde maakte hij in een flauwe bocht een slipper waardoor hij tegen de grond ging. Hij was zijn voorsprong kwijt. De veer was even gebroken want hij verloor wat plaatsen. Zijn shifter stond schuin en hij had pijn door zijn valpartij maar hij beet door. Hij kwam terug in zijn ritme en kon mede de mechanische pech van Brent Blommen terug naar de derde plaats rijden. Het zat er zelfs nog in om naar de tweede plaats te rijden maar hij verloor het net in de sprint.

Bij de dames kregen we een mooie wedstrijd te zien van Elodie Kuijper. Ze wist een tweede plaats in de wacht te slepen na Shana Maes en Tinne Vermeiren. Voor Suzanne Verhoeven verliep de wedstrijd enigszins anders. Na 20 meter lag ze al tegen de grond. Moest ze aan een sterke remonte beginnen maar ze geloofde in haar kansen. Op de snelle, smalle omloop met draaien en keren was het heel moeilijk om op een vlotte manier in te halen maar Suzanne bleef rustig en deelde haar wedstrijd goed in. Ze waren met 35 gestart en gelijk van de allerlaatste plaats moeten vertrekken door die ongelukkige val dat is geen gemakkelijke opdracht. Maar ze reed een super wedstrijd en ze kon op haar tempo de meisjes van achteraan ronde na ronde oprapen. Ze kwam uiteindelijk als vierde over de streep. Ze was ontgoochelend maar dat is normaal als je in zo’n goede conditie verkeerd en gelijk alles ziet verdwijnen als sneeuw voor de zon na 20 meter wedstrijd.

Ook Kiona D’Hont was teleurgesteld na haar wedstrijd. Ze stonden met 11 deelneemsters aan de start en dit parcours was wel echt iets voor haar. Ze was gebrand om een mooie uitslag te fietsen. Maar helaas ze eindigde pas op de vijfde plaats. De winst ging naar Mirthe Van den Brande. Lies’l Schevenels werd tweede en de derde plaats was voor Nette Coppens.

 

Bij de amateurs kregen we 29 deelnemers aan de start. Lawrence Tibackx maakte de overstap van de beloften naar de amateurs omwille van zijn werk en dat bleek een mooie stap te zijn. Hij wist al meteen een podiumplaats op zijn palmares te schrijven. Zijn clubgenoot Björn Houben nam wel de kopstart in deze wedstrijd maar bij de doortocht van de eerste passage in de bos werd hij aangereden en ging hij over de kop. Hij moest zijn wedstrijd hervatten als 25e. Hij was zo gebeten om een mooi resultaat neer te zetten en als een bezeten raapte hij de renners voor hem één voor één op. Hij kwam niet meer aansluiten voorin en bleef op een 14e plaats steken. Een zeer sterke wedstrijd gereden maar zijn ontgoocheling was zo groot. Hij was er de kop van in dat het zo was gelopen. Even bekomen en volgende week een nieuwe wedstrijd met nieuwe kansen.

         

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : Robert Goedgezelschap – Nancy Aerts