KTM Bikevision bikers blikken terug op Ottignies

KTM Bikevision bikers blikken terug op Ottignies
De KTM Bikevision bikers waren aan de slag in Ottignies en blikken terug op hun weekend. Freek Verheyden reed niet wegens geen Kidswedstrijd, Niels Van Ham bereidde zich voor op zijn examens en Bart De Vocht vertoefde in het buitenland.
Vincent Berden(U17)
Ottignies was een zwaar en technisch parcours.Het was een heel vettig parcours.Bij de start was ik wat ingesloten maar ik kon toch 3 of 4 plaatsen opschuiven. Mijn benen waren heel goed. Bergop ging het goed en hetzelfde voor de afdalingen.Ik heb er nog heel wat kunnen inhalen op de beklimmingen. In de laatste ronde een beetje terug gevallen door te weinig tijdens de koers te drinken. Gestart als 40ste-41ste en heel tevreden aangekomen als 30ste.
Djeff Verheyden(U17)
Na een mindere wedstrijd in Dinant hoopte ik  op een betere wedstrijd. Ik had deze week iets minder getraind en dat voelde ik. Normaal was de start in Ottignies altijd een start-klim, maar vandaag was het op een andere plaats. Vlug na de start een scherpe bocht naar rechts en daarna plots een single-track. Vorige week in Dinant hebben ze een fout gemaakt in het klassement. Ik stond plots als 7de wat zeker niet het geval was vorige week. Door dit groot verschil stond ik dus op de 2de rij voor de start. Daardoor kon ik een opstopping op de eerste single-track voorkomen maar ik wou ook de mensen achter mij niet ophouden dus mij teveel op geblazen en terug gezakt tot op de 30ste plaats ongeveer en dan kwam mijn ploegmakker Vincent aansluiten. Maar omdat het niet meer vlotte op de klimmen moest ik een gaatje laten. Op de laatste ronde na de klimmen kon ik terug bij Vin- cent aansluiten en kreeg ik ineens mijn “benen” terug waardoor ik Vincent terug voorbij kon rijden. Ik hoopte dat hij kon aansluiten maar dat lukte niet meer voor Vincent. In de laatste 5 minuten van de wedstrijd kon ik nog 3 renners inhalen. Ik ben uiteindelijk 27ste geworden. Niet echt tevreden over de benen. Ik ben wel content dat ik geen pech had gehad en dat ik heb kunnen uitrijden. Nog een dikke merci aan Chris en Dirk en mijn nonkel Jurgen om mij te helpen om mijn fiets nog wat bij te stellen en mijn band tubeless te maken en nog een merci aan mijn Nonkel Jurgen en Tante Alicia om met de mobilhome naar de wedstrijd te komen en voor de lekkere pannenkoeken. Mijn les vandaag : leren doseren.
Tom Van Ingelom(U23)

Gisteren stond ik aan de start van de 2e manche van de Wallonia Cup. Het parcours was hier en daar veranderd tegenover vorig jaar, maar nog steeds dik in orde en zeer zwaar. Ik kon goed van start gaan en al snel vond ik mijn tempo. De 3 eerste ronden maakte ik wat foutjes en kwam ik 2 keer dom ten val. De 4 volgende ronden gingen zeer goed al was het wel afzien tot het einde! Tevreden kon ik als 14e belofte eindigen. Dank aan de supporters en het hele team voor dit super weekend. Op naar de volgende.

Jochen De Vocht(U23)

De locatie is ons allemaal wel bekend aangezien we hier de afgelopen 3 jaar het Belgisch kampioenschap hebben gereden. Samen met Tom, Kjell en Kwinten gingen we het parcours verkennen. Ik vond het een heel leuk parcours om op te rijden. Door de regenval waren er in de afdalingen super coole sporen gekomen wat het echt leuk maakte. Ik keek er dus wel naar uit. De start was weer op en top in orde (oh ironie). Na een chaotische start oproeping kwam dan de start zelf. Vanop de 4e rij kon ik vertrekken en na 50 meter stuurden ze ons al een single track in waar we dus met 50 starters als hevige beesten beginnen drummen. Ik was pas rond de 25e plaats de eerste klim opgedraaid maar kon in de eerste ronde toch al enkele renners oprapen. Nu bleek dat ik vandaag niet zo’n goede dag had als vorige week in Dinant en moest na de eerste ronde wat op mijn plaats blijven hangen. De rest van de wedstrijd was naar mijn gevoel met wat ups en downs. Na een felle strijd in de laatste ronde met Jay Bytebier kon ik als 10e belofte over de aankomst bollen. (algemeen heb ik geen idee waar ik gestrand ben) Over het algemeen houd ik wel goed gevoel over aan vandaag. Ik weet weer waar ik verder aan kan werken en zal de komende weken alleen maar sterker worden!Volgend weekend staat er een goed trainingsweekend gepland om de vorm nog wat op te krikken. Volgende afspraak binnen 2 weken in Bastogne.

Bron en foto’s: KTM BikeVision MTB team