Michiel Van der Heijden-Andri Frischknecht winnen vierde rit in Cape Epic, Claes-Carabin tiende

Michiel Van der Heijden-Andri Frischknecht winnen vierde rit in Cape Epic, Claes-Carabin tiende

Groot feest vandaag bij het Scott-Scram team. Want ze eisten de eerste twee plaatsen op. Michiel Van der Heijden en Andri Frischknecht wonnen de vierde rit van 112 km en 2150 hoogtemeters. Ze versloegen hun ploegmaten Nino Schurter en Matthias Stirnemann. Manuel Fumic-Henrique Avancini werden derde en blijven leiders. Tweede zijn Schurter-Stirnemann op 1:42minuten en derde Sauser-Kulhavy op iets meer dan twee minuten.

Andri Frischknecht :’We zijn heel blij en verrast. We wilden juist deze rit overleven. Maar ze winnen is super cool. Samen rijden met Nino en Matthias was een grote motivatie en we namen de laatste zanderige beklimming goed en we geloofden erin dat we de rit konden winnen. Het was verschrikkelijk in de klim, maar we deden het.’

Het Belgische duo Frans Claes-Sebastien Claes kwam top tien van het klassement binnen. In de rit werden ze ook tiende.

Frans Claes vertelt : ‘Een overgangsetappe om te onthouden. We bleven vandaag overwegend over grotere “golvende” grindwegen afgewisseld met stukjes single track. Stelselmatig werd de groep uitgedund en ook wij moesten even de rol lossen want vooraan werd er geregeld aangevallen. De single tracks zorgden met zo’n meute ook voor de nodige problemen en na de single tracks moesten we steeds een serieus gat dichtrijden. De klim naar houw hoek was ook niet van de poes met zware zandstroken en veel stenen. Daar werden de verschillen gemaakt en reden ons eigen tempo. We reden zo samen met Lakata/Hynek naar de finish en eindigde tiende. Het was zonder twijfel ‘a hard day at the office’ maar we waren alvast niet de enige vandaag! Er gaan nog teams crashen…. Hopelijk blijven wij dan overeind! Go go go!’

Bij de vrouwen reden Esther Süss-Jennie Stenerhag als eerste over de meet. Ze waren sneller dan Mariske Strauss-Annie Last en Sabine Spitz-Robyn de Groot. Süss-Stenerhag zijn ook de leidsters.

Olympisch kampioene Jennie Rissveds met haar partner Thomas Frischknecht maakten het teamsucces compleet door opnieuw te winnen in de mixed categorie. Uiteraard blijven ze ook leiders.

Bij de masters het Australisch-Amerikaanse duo Cadel Evans-George Hincapie. ‘De Cape is een ongelooflijke mooie wedstrijd. Ik heb 20 jaar op de weg en met de mountainbike gekoerst, maar dit heb ik nog niet meegemaakt,’verklaarde Evans na aankomst. Ze versloegen Brentjens-Azevedo en Misser-Zugasti. Deze laatsten blijven leider voor Brentjens-Azevedo en Evans-Hincapie.

Foto’s: Shaun Roy (Cape Epic)