Yannick Peeters pakt winst in de Druivencross Overijse

Yannick Peeters pakt winst in de Druivencross Overijse

Yannick Peeters heeft zondag in Overijse de Druivencross bij de beloften gewonnen. Bij de elite viel Jens Adams nipt naast het podium. Zaterdag eindigde Yannick in Essen ook al op het podium.

“In het begin heb ik wat gesukkeld met mijn pedalen, maar daarna heb ik een goede wedstrijd gereden”, blikt Yannick terug op zijn eerste overwinning van het seizoen. “Dit is het bewijs dat ik de stage goed verteerd heb. Hopelijk kan ik deze lijn doortrekken.”

De zoon van Quick.Stepploegleider Wilfried Peeters toonde zich tevreden met de wedstrijdomstandigheden. “Omdat het was beginnen regenen en sneeuwen kregen we nog eens een cross uit de oude doos. Een parcours waar je op blijft schuiven, dat heb ik wel graag.”

Yannick had in Overijse nog een extra motivatie. “Mijn nonkel Jef is hier in 1991 nog Belgisch kampioen geworden. Daar was ik tijdens de wedstrijd toch mee bezig. Het is dan leuk om hier ook op de erelijst te staan.”

Zaterdag werd Yannick in de DVV Trofee Essen al derde na Eli Iserbyt en Thijs Aerts. In de tussenstand verstevigt hij zijn tweede plaats. Seppe Rombouts werd twee keer knap negende. Sieben Wouters en Jelle Schuermans werden in Essen 20ste en 28ste.

JENS EINDIGT TWEE KEER VOORIN

Ook Jens Adams kan positief terugblikken. Na zijn zevende plaats in Essen werd Jens zondag vierde in Overijse. Jens had zijn zinnen gezet op een sterke prestatie in de Druivencross. “Hopelijk kan ik mijn vierde plaats van vorig jaar herhalen, dat zou heel mooi zijn”, klonk het voor de wedstrijd.

In de tweede ronde dreigde het mis te lopen. Jens kwam zwaar ten val en moest achtervolgen. Na een lange inhaalrace maakte hij in de voorlaatste ronde terug de aansluiting bij de achtervolgende groep op Mathieu Van der Poel. In de strijd om het podium kwam Jens net te kort tegen Corné Van Kessel en Tom Meeusen. Michael Boros werd 13de, Rob Peeters 17de.

Bij de dames sluit Jolien Verschueren het weekend af met een 18de (Essen) en 19de (Overijse) plaats.

Bron : Pauwels Sauzen – Vastgoedservice PM

Publicatie : Nancy Aerts

Photo : Pauwels Sauzen – Vastgoedservice