Laura Verdonschot kent reden van vormdip

Laura Verdonschot kent reden van vormdip
Een dertiende plaats in Essen bewees dat Laura Verdonschot nog altijd niet haar goeie vorm te pakken heeft. Maar afgelopen week vonden we eindelijk ook de reden daarvan: een darmschimmel.

Na een geflopte seizoensstart liet Laura Verdonschot in overleg met de leiding van Marlux – Napoleon Games haar volledige lichaam doorlichten. Nu pas kwamen de laatste resultaten van het darmonderzoek binnen, en die maakten duidelijk waarom het nummer 2 van het elite-BK in Waregem de benen van vorige winter nog niet heeft terugvonden. Haar lichaam strijdt al een hele tijd tegen een darmschimmel, en daarom herstelt Laura niet goed van haar trainingen.

Het goede nieuws: nu de oorzaak is gevonden, kan die ook snel worden aangepakt met medicatie. “Maandag (vandaag, red.) startte ik de kuur. Op twee, drie weken tijd kan het probleem opgelost worden. Ik mag in die periode wel verder trainen, maar rustiger dan ik zou moeten. Ik voelde dat ik mijn lichaam de voorbije maanden aan het uitputten was. Ik kon de trainingen die ik vorig jaar deed, niet meer aan. Van deze zomer al eigenlijk. Ik ben blij dat ik nu eindelijk weet waarom”, klinkt Laura toch positief.

Momenteel is nog niet zeker of Laura komend weekend tijdens de veldritten in Antwerpen en/of Namen in actie komt. Afhankelijk van de reactie van haar lichaam op de medicatie wordt daar later deze week over beslist. Vanuit de teamleiding van Marlux – Napoleon Games wordt alleszins geen druk opgelegd.“Integendeel, Manager Jurgen Mettepenningen is me steeds blijven steunen in deze moeilijke momenten. Daar ben ik hem erg dankbaar voor,”aldus Laura.

Bron: PM Marlux Napoleon Games
Foto: Bart Knops