Martins Blums versterkt het CST Sandd American Eagle MTB Racing Team

Martins Blums versterkt het CST Sandd American Eagle MTB Racing Team

Martins Blums, eindwinnaar van de wereldbeker bij de beloften mannen in 2017 komt het CST Sandd American Eagle Mountainbike Racing Team versterken. Dit seizoen start hij als eliterenner.

De 22-jarige Martins(17-10-1995) rijdt sinds zijn achtste met de fiets. Hij startte eerst met BMX en ging dan langzaamaan over naar de mountainbike op zijn vijftiende. Hij combineerde even beide disciplines, maar hij maakte de keuze voor de mountainbike in zijn tweede jaar bij de junioren, toen hij in alle wereldbekerwedstrijden startte.

In elke jaren tijd werd Martins de beste biker bij de U23 in 2017. Naast zijn carrière als professioneel mountainbiker, studeert Martins nog aan de Letse universiteit als computer elektrisch ingenieur.

Bart Brentjens, Team Director CST Sandd American Eagle MTB Racing Team :

‘Martins is een erg getalenteerd rijder, hij heeft en sterk lichaam met een sterke geest. Hij weet exact wat hij wil bereiken. Martins heeft vroeger aan BMX gedaan en dat gaf hem de technische vaardigheden die hij nodig heeft op de fiets tegenwoordig als mountainbiker. Gedurende de eerste teamsamenkomst in de Costa Blanca Bike race toonde Martins meteen zijn conditie en hij voelt zich gelukkig in het team wat belangrijk is voor de sfeer in het team.’ 

Martins Blums:

Ik ben zo blij dat ik deel uitmaken van het UCI elite team. Ik was in de Costa Blanca Bike Race met het team en voelde met comfortabel in de teamsfeer. Ik zie wat een hoog potentieel dit team voor is. Ik hoef me geen zorgen te maken over materiaal en staff, omdat alles perfect is. Nu heb ik meer tijd om mijn trainingsschema uit te voeren. Voor de toekomst is het niet het beste om te praten voor je tijd, maar mijn doel is 100% om de eerste Let op de Olympische Spelen te zijn. Een ander doel is de Cape Epic, omdat het Tour de France voor mountainbikers is.’

Resultaten  Martins Blums in 2017

European Continenal Championships – XCO-XCE-XCR

27 July 2017, Italy

4 Men Under 23

Latvian National Championships – XCO – XCM – XCE – DHI

16 July 2017, Priekuli, Latvia

2 Men Elite

UCI MTB WORLD CUP – XCO – Lenzerheide

9 July 2017, Lenzerheide, Switzerland

1 Men Under 23

UCI MTB WORLD CUP – XCO – DHI – Andorra

2 July 2017, Vallnord, Andorra

3 Men Under 23

Latvian National Championships – XCM

11 June 2017, Plavinas, Latvia

1 Men Elite

UCI MTB WORLD CUP – XCO Albstadt

27 May 2017, Albstadt, Germany

5 Men Under 23

Nove Mesto na Morave – UCI MTB WORLD CUP – XCO

20 May 2017, Nove Mesto na Morave, Czech Republic

2 Men Under 23

Spring Ride Ulitmate MTB Battle

14 May 2017, Obertraun, Austria

3 Men Under 23

Bron: PM

Foto:  CST Sandd American Eagle Mountainbike Racing team