Tomas Kopecky ziet de Wereldtitel als kers op de taart

Tomas Kopecky ziet de Wereldtitel als kers op de taart

Junior Tomas Kopecky start zaterdag als één van de favorieten voor de wereldtitel bij de junioren. De Tsjech met Nederlandse roots zal in Valkenburg stevige concurrentie krijgen van Europees kampioen Loris Rouiller.

Tomas Kopecky heeft er al een uitstekend seizoen op zitten. Hij werd Tsjechisch kampioen bij de junioren en schreef dankzij zeges in het Deense Bogense en Heusden-Zolder de eindzege in de wereldbeker op zijn naam. Daarnaast waren er nog zilver op het EK in Tabor en negen podiumplaatsen.

In Valkenburg schuwt Tomas de favorietenrol niet. “Ik sta aan de start om de wedstrijd te winnen”, is de jonge Tsjech duidelijk. “Mijn seizoen is al geslaagd, maar een wereldtitel zou kers op de taart zijn.”

Tomas heeft van het WK in Valkenburg een van zijn hoofddoelen van het seizoen gemaakt. “Ik heb er hard naartoe gewerkt. Op de zware omloop moet ik normaal goed uit de voeten kunnen.” De grootste tegenstand verwacht Tomas van Europees kampioen Loris Rouiller, Niels Vandeputte en Ryan Corstjens.

Bron : Pauwels Sauzen Vastgoedservice

Publicatie : Nancy Aerts