3 podiumplaatsen in Rijkevorsel voor Milwaukee Alphamotorhomes Cycling Team

Heel wat renners en rensters deden de verplaatsing op 03 november 2018 richting Rijkevorsel. Ze kregen ’s morgens wat koude te verwerken maar al gauw kwam het zonnetje te voorschijn en werd het allemaal een stuk aangenamer. Voor Jente Michels was het na een midweekje in Roompot Nederland even testen hoe het gesteld was op de wedstrijd in Rijkevorsel. Ze kregen er een parcours onder de wielen geschoven met heel wat interval en heel wat techniek. Maar de beste renners kwamen al snel op hun plaats te zitten. Jente maakte een matige start en kon na twee ronden mee naar de kop van de wedstrijd rijden. Het duurde niet lang alvorens hij de wedstrijd in handen nam en de voorsprong ronde na ronde uitbouwde. De winst was voor hem. De tweede plaats was voor Dann Van Lierop en de derde plaats was voor clubgenoot Senne Willems. Senne had weer een mindere loting in Rijkevorsel en moest proberen om zo vlug als mogelijk op te schuiven naar de kop van de wedstrijd. Het lukte hem ook in de tweede ronde om mee door te schuiven met zijn maatje Jente Michels. De snelheid van Jente was voor Senne net iets te hoog gegrepen maar vechten om die tweede plaats te kunnen pakken dat kon je wel van zijn houding aflezen. Helaas het lukte hem niet want in de sprint werd hij geklopt door Danny Van Lierop. Brent Blommen kon met zijn clubgenoten mee het tempo bepalen maar op het einde van de wedstrijd maakte hij hier en daar een klein foutje en waren de koplopers weg. Een vierde plaats was voor Brent het hoogst haalbare bij de tweedejaars nieuwelingen. Bij de eerste jaars nieuwelingen ging de overwinning naar Aaron Dockx. Hij liet Toon Van den Berg en Jari Prins achter zich. Seppe Laenen die vanaf 01 januari 2019 de kleuren van Milwaukee Alphamotorhomes zal dragen reed een sterke wedstrijd. Hij kon zich naar een zesde plaats rijden.

Bij de junioren waren er maar liefst 41 deelnemers aan de start. Ook bij hen ging het vlot. De kopgroep met onder meer Vandesompel, Van Dijck, Los, Willems maakten direct een kloofje en de andere jongens moesten alles uit de kast halen om het schroeiende tempo van deze kopgroep te volgen. Het was al snel duidelijk dat de winnaar in dit groepje zou zitten. Cedric Vandesompel verraste iedereen in de laatste ronde en reed makkelijk naar de winst toe. De tweede plaats ging naar Jonas Van Dijck. Het podium werd vervolledigd met Los Stijn. Robbe Willems die een sterke wedstrijd reed, viel in de laatste ronden wat terug en moest tevreden zijn met een zesde plaats. Mats Omloop haalde een 14e plaats. Hem zie je met de week sterker worden.

Bij de dames was het uitkijken naar de prestatie van Kiona D”Hont. Zij stonden bij de nieuwelingen met maar 7 rijdsters aan de start. Doch wist Kiona haar wedstrijd goed in te delen en op te schuiven naar een vijfde plaats. Ester Van der Burg behaalde een mooie derde plaats. Zij kon haar wedstrijd goed indelen en mee de koers bepalen.

Laure Michels moest haar vrouwtje staan en behaalde een 13e plaats. Ze reed eens sterke wedstrijd. Op deze snelle omloop kon zij haar vrouwtje staan en reed een voortreffelijke wedstrijd.

Bij de amateurs was het uitkijken naar de prestaties van Björn Houben. Na zijn overwinning in Linkhout was hij gebrand om het ook in Rijkevorsel goed te doen. Maar in de eerste ronde liep het al fout. Hij kwam ten val aan de balken en moest aan een snelle achtervolging beginnen. In de tweede ronde kreeg hij af te rekenen met mechanische pech : voorderrareur afgebroken en moest hij lopen naar de materiaalpost. Dan alles op alles om in een groep voor plek 4-5-6-7-8 mee te gaan. Hij voelde zich goed en wilde in de laatste ronde de kloof maken om de vierde plaats. Maar een medevluchter reed op zijn schoen en met een losse schoen moest hij zijn wedstrijd vervolledigen. Hij kwam als zesde over de streep.

Dan was het uitkijken naar de renners die uitkwamen bij de U 23. Met maar liefst 40 deelnemers wilden zij strijden voor de overwinning. De beste papieren waren voor Uyterwillgen Ingmar. Al was het Sander Lemmens die de wedstrijd hard maakte maar het niet kon afmaken. Hij eindigde tweede. De derde plaats was voor Gert Smets. Brent Braes heeft niet kunnen deelnemen aan de wedstrijd wegens ziekte. Ward De Schepper heeft de wedstrijd vroegtijdig verlaten. Voor Dolf was het een parcours dat niet op zijn maat geschreven was. Doch hij haalde alles uit de kast om zijn wedstrijd uit te rijden en hij werd uiteindelijk 20e. Het was voor hem teveel draaien en keren. Maar hij heeft het beste van zichzelf gegeven en daar kunnen we alleen maar blij om zijn. #Zannata fietsen # Milwaukee Alphamotorhomes Cycling Team # Gripgrap # morganblue

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : Robert Goedgezelschap – Nancy Aerts