Eerste overwinning voor Björn Houben in Linkhout

Eerste overwinning voor Björn Houben in Linkhout

De flanken van de koppenberg lagen er droog bij. Dus wisten de renners al dat het een zeer snelle maar zeer zware opdracht ging worden. In de categorie U 23 kregen we 58 deelnemers die hun benen wilden testen op de Koppenberg. Helaas waren er ook vijf die de wedstrijd vroegtijdig mochten stoppen. Voor Arensmans Thijmen was het een gloriedag. Hij pakte de winst voor Fine Eddy en Turner Ben. Onze jongens deden hun uiterste best op deze loodzware omloop. Dolf Pemen behaalde een 14e  plaats op 1.54 van de winnaar. Voor Matthias Van Roy was het aanklampen en hij kwam als 27e over de finish op 3.37 van de winnaar. Ward De Schepper moest het ondergaan. Hij behaalde een 44e plaats op 7.39 van de winnaar.

Bij de dames kregen we 30 deelnemers aan de start. De fitste dame was Kim Van de Steen. Zij behaalde een mooie overwinning op de Koppenberg. De tweede plaats was voor Arzuffi en de derde plaats was voor Worst. Elle Anderson kwam als tiende over de streep op 1.46 van Kim Van de Steen. Elodie Kuypers behaalde een 23e plaats op 9.38 van de winnares.

Bij de junioren kregen we maar één clubrijder aan de start. Joachim Van Looveren stond aan de start met 44 andere junioren en onder hun moeten ze gaan uitmaken wie de beste benen had. Het lag in handen van Lauryssen Yorben. Hij domineerde de wedstrijd en liet Pierens Yente en Wynscure Joran achter zich. Joachim behaalde een mooie zevende plaats op deze zware omloop.

Linkhout

Björn Houben kwam aan de start in Linkhout. Op een supervlotte omloop rond het voetbalveld en door de velden heen mocht hij zijn kunnen naar boven halen. Hij stond op de laatste rij om te starten maar het boeide hem niet. Hij dook als 13e het veld in en schoof heel vlug op naar de voorste groep. Ze konden onmiddellijk met zes rijders wegrijden en de koers maken. Björn Houben hield het allemaal goed in de gaten vanaf de tweede derde positie en controleerde de wedstrijd volledig. In de laatste ronde reden ze weg met twee en toen was het alles of niks in de s-bochtjes in het laatste veld richting de aankomst. Hij zette zijn aanval in en de anderen konden geen weerwerk bieden. De eerste overwinning voor Björn Houben in zijn jonge carrière is een feit.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : Robert Goedgezelschap – Nancy Aerts