Lucinda Brand zegeviert in Overijse

Lucinda Brand zegeviert in Overijse

In de aanvangsfase vormden Eva Lechner, Nikki Brammeier en Ellen Van Loy een kopgroepje.  Een ronde later had Lechner vooraan afgehaakt. Ze reed in de achtervolging op het duo Brammeier-Van Loy met Ffion James en Lucinda Brand. 

Dan maakte Van Loy een zware val en moest de wedstrijd verlaten en werd naar het ziekenhuis gevoerd voor verder onderzoek. Brammeier fietste solo met Brand op enkele tientallen meters. Na een kwartier wedstrijd zat Brand bijna op het wiel van Brammeier toen ze ten val kwam, maar ze kon snel weer op de fiets en volgde als tweede.

Halfkoers had de Britse 45 seconden voorsprong op de Nederlandse kampioene. Lechner volgde als derde voor James en Alice Maria Arzuffi als vijfde.

In de voorlaatste ronde kwam Brand tot Brammeier en leek over de beste papieren voor de zege te beschikken. Maar net voor het ingaan van de laatste ronde viel ze in de afdaling en nam Brammeier weer over met Brand als jagende tweede en Lechner als derde.  Het werd nog spannend toen Brand in de klim op de kasseistrook terug bij Brammeier kwam. 

De Nederlandse kampioene nam voorsprong op Brammeier en hield stand en pakte de zege in Overijse. Brammeier moest vrede nenen met de tweede plaatse en Lechner werd anderhalve minuut later derde.

Uitslag:

1. Lucinda Brand

2. Nikki Brammeier

3. Lechner

4. Alice Maria Arzuffi

5. Loes Sels

6. Ffion James


Lucinda Brand zei het volgende na de cross.‘Het was een zwaar bevochten duel. Ik had geluk dat ik na een paar valpartijen terug vooraan kwam.  Ik ben er erg blij mee.’

Foto’s: Marc Bluys