Toon Aerts wint Druivencross in Overijse

Toon Aerts wint Druivencross in Overijse

Michael Vanthourenhout en Toon Aerts namen in de eerste ronden de leiding.  Na een kwartier wedstrijd en twee ronden gereden hadden we drie leiders met naast Aerts en Vanthourenhout ook David van der Poel. Ook Corné van Kessel sloot aan. 

In de derde vormde zich een kopgroep met drie leiders: Aerts, van Kessel en Vanthourenhout.

Halfkoers was Toon Aerts de enige leider met twintig seconden voorsprong op ploegmaat van Kessel en Vanthourenhout, Marcel Meisen die in de achtervolging reden. Dan Tim Merlier in vijfde positie voor David van der Poel.

 Met nog twee ronden te gaan, reed Aerts nog comfortabel aan de leiding. Vanthourenhout volgde als tweede. Van Kessel en Meisen streden voor de derde podiumplaats. 

Toon Aerts hield stand en pakte de zege in Overijse. Vanthourenhout reed naar de tweede plaats voor van Kessel.

Toon Aerts: ‘Ik ben tevreden. Door de afwezigheid van Mathieu kon ik winnen vandaag. De komende week zal rustig trainen om wat te bekomen van de stage. Ik zette alles op de klassementscrossen vroeger en nu kan ik eens een andere cross meenemen. ‘

Michael Vanthourenhout was tevreden met de tweede plaats. ‘Het was vooraf de bedoeling om uur lang zo hard mogelijk te koersen. En dat is uitgekomen. Nu komt het er op aan om niet ziek te worden voor de Kerstperiode.

Uitslag:

  1. Toon Aerts
  2. Michael Vanthourenhout
  3. Corné van Kessel
  4. Marcel Meisen
  5. Kevin Pauwels
  6. Lars van der Haar
  7. Gianni Vermeersch
  8. Jens Adams
  9. Tim Merlier
  10. David van der Poel 

Foto’s: Marc Bluys