Parkcross Maldegem : masters – amateurs

Parkcross Maldegem : masters – amateurs

Parkcross Maldegem

De allereerste keer dat de masters en amateurs samen aan de start staan met de elites mannen en dames. Een hele eer om dit te mogen meemaken. Winst voor Dirk Mertens, Laudelino Lammens en Björn Rondelez

06 februari 2019

De week na het Wereldkampioenschap willen de nieuwe kampioenen hun wereldkampioenentrui showen in de parkcross in Maldegem. Zowel Mathieu Van der Poel als Sanne Cant maakten de verplaatsing naar Maldegem om daar een mooie wedstrijd ten toneel te spreiden. Ook de rijders van Milwaukee Alphamotorhomes maakten de verplaatsing.

Voor de Masters en de amateurs de ideale gelegenheid om ook eens een wedstrijd te mogen betwisten in de nabijheid van de grote namen zoals een Van der Poel, Vanthourenhout, Aerts, Betsema, Cant, Verdonschot.

De masters C mochten als eersten hun wedstrijd betwisten over een technisch mooie omloop. Van rennerspark was er geen sprake. Iedereen moest plaats nemen langs de weg. Maar dat deerden de renners niet. Dirk Mertens die zich niet 100 % fit voelde startte matig aan zijn wedstrijd maar kon in de helft van de wedstrijd het goede tempo vinden en naar de overwinning rijden. De tweede plaats was voor Mario Lammens die een sterke remonte maakte. Het podium werd vervolledigd met Wim Van den Bergh. Bij de masters B was er geen maat opgewassen tegen Björn Rondelez. Na drie ronden van de zes te rijden was hij al de pijp uit. De anderen konden alleen maar proberen om de achterstand zo klein mogelijk te houden. De beste papieren in de achtervolging waren voor Patrick Bassez. Hij mocht als tweede naar het podium. De derde plaats was voor Stefan Herinckx. Steven De Schoesitter was matig gestart en kon een hele wedstrijd een egaal tempo onderhouden. Dat leverde hem een mooie 10e plaats op.

Foto : Robert Goedgezelschap

Bij de masters A en amateurs was het uitkijken wie hier over de beste benen beschikten. Aan de start waren alle kopjes gespannen. Maar eens het licht op rood werd gezet was er opperste concentratie. De kopstart was dit keer voor Nicky David die de hele meute van maar liefst 31 rijders op sleeptouw nam. Björn Houben had pech met de lottrekking en moest vanaf de derde rij aan zijn wedstrijd beginnen. Een klein oponthoud in de start waardoor hij meteen kostbare meters moest prijs geven op de kop van de wedstrijd. Daar werd niet gewacht. Nicky Davids, Mathias Van de Velde en Laudelino Lammens trokken stevig door en konden al een kloofje opzetten bij de balken. De andere rijders moesten sterk achtervolgen. Een groepje met Julien Kaise, Arno Verberckmoes, Jorn Montaigne konden de schade in de beginfase wat beperken. Achter hen volgden Auke Teuninck, Tom Timmermans, Geofrfrey Guillaume, Ruben Gunst. Björn Houben had nog geen aansluiting bij dit groepje omdat hij een koprol maakte in de zandpassage. Maar hij liet het niet aan zijn hart komen. Hij toonde wilskracht en kon na twee ronden aansluiten in het groepje. Hij zat op een 12e plaats. Maar je zag aan zijn verbetenheid dat hij beter wilde presteren. In de kopgroep werd er aan de bel getrokken door Laudelino Lammens. Hij versnelde aan de balken en de jongens van Cycling Team Dakservice moesten hem laten gaan. Zij mochten onder hun tweetjes gaan strijden voor de ereplaatsen. Mathias Van de Velde kon Nicky David in de laatste ronde nog uit het wiel rijden waardoor hij de tweede plaats kon opeisen. Nicky David werd knap derde. In de achtergrond haalde Björn Houben nog alles uit de kast om toch in de top tien te eindigen in zijn allereerste A-cross. Het lukte hem om deze plaats te verzilveren en dat gaf hem een heerlijk gevoel.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : Robert Goedgezelschap – Nancy Aerts