Kleur op Maat wordt Ladies Cyclingteam BNS TECHNICS

Kleur op Maat wordt Ladies Cyclingteam BNS TECHNICS

Met zijn team Kleur Op Maat zag Iwan Gevers zeven jaar geleden al het succes van het damesveldrijden in. Na zes seizoenen zet hun hoofdsponsor een stapje terug en vanaf 1 september neemt BNS Technics, specialist in airconditioning, warmtepompen, ventilatie en zonnepanelen, de fakkel over. 

BNS Technics is geen onbekende binnen het team. “De afgelopen drie seizoenen prijkten hun logo al als cosponsor op onze trui”, vertelde ploegmanager Iwan Gevers. “Vanaf 1 september schakelen ze een tandje bij en wordt ons team omgedoopt naar Ladies Cyclingteam BNS Technics.” 

Onder de noemer Kleur Op Maat, bouwde het team de afgelopen jaren een degelijke naam uit. “We zijn één van de drie enige Belgische damesploegen die vol inzetten op het veldrijden. Zonder een betrouwbare partner als Kleur Op Maat was het ons nooit gelukt om enkele sterke dames te lanceren op het hoogste niveau. Kleur Op Maat blijft aan boord als cosponsor.” 

Het Duitse kwaliteitsmerk Abus zal de helmen leveren en Buro Dynamo is de nieuwe partner op het gebied van reclame en belettering. “We verlengden ook een hele boel overeenkomsten, zoals die met Concrete House en Keukens Van Lommel. Daarnaast blijven ook kledingmerk Vitesse en FastR Wheels ons team ondersteunen. We onderhandelen ook nog met een tweede naamsponsor.” 

Aniek Van Alphen 

In het verleden kon Iwan Gevers en zijn team al een hele boel namen lanceren naar het profpeloton. “Dat is een teken dat we steeds de juiste jonge talenten weten te spotten”, ging de teammanager verder. “Ook nu hebben we, met de Nederlandse Aniek Van Alphen, zo een dame in ons team.” 

De grotere ploegen kwamen dan ook al aankloppen. “Toch hebben we niet heel veel moeite moeten doen om haar aan ons te binden. Haar contract werd ink opgewaardeerd en het familiaal karakter van het team is de aanleiding voor Aniek om te verlengen.” 

Met enkele toptiennoteringen in A-crossen en een achtste plaats op het Europees kampioenschap voor beloften, kan de 20-jarige Van Alphen al stevige resultaten voorleggen. “We zijn ervan overtuigd dat ons team de ideale omgeving is voor Aniek om nog verder te groeien naar een heel hoog niveau.” 

Bron: PM

Foto: Wouter Toelen