3e EK ronde in Zolder : winst voor Magdalijns en Aiko Gommers

3e EK ronde in Zolder : winst voor Magdalijns en Aiko Gommers

Op zaterdag 16 april 2022 stond de derde ronde EK op de agenda in Zolder. Heel wat rijders/rijdsters over heel de wereld zakten af naar het BMX Circuit aan het Circuit van Ter Laemen in Zolder.

Op vrijdag werd de trainingen afgewerkt en konden de renners/rensters hun nummerborden gaan afhalen bij hun verantwoordelijken van het land en konden ze al een eerste keer proeven van het parcours. Op zaterdag konden de junioren, U 23 en de elites van start gaan om hun eerste ronde in Zolder af te werken.

Bij de women junior was de winst weg gelegd voor Aiko Gommers van 1 step 2 win BMX trainingen. Zij nam een goede start en werd over de hele lengte van het parcours niet bedreigd. De tweede plaats ging naar Sabina Kosarkova en de derde plaats was voor Emily Hutt. Roby Gommers moest toekijken hoe de drie rijdsters wat voorsprong namen op haar en zij moest zich tevreden stellen met een vierde plaats. Minder ging het Valerie Vossen. Zij kwam ten val en moest voor verzorging naar de EHBO dienst. Hopelijk valt de blessure mee en kan ze morgen opnieuw strijden voor haar plaatsje in de finale in ronde vier.

Bij de junior Men stond er geen maat op Wannes Magdalijns. Hij nam een super start en ging vol over de heuvels heen. Hij kon op geen enkel moment bedreigd worden en zo schreef hij de derde ronde op zijn naam. De tweede plaats ging naar de Franse rijder Pierre Geisse. Jason Noordam voor Nederland mocht als derde naar het podium. Thomas Willems had zich ook gekwalificeerd voor de finale maar hij nam een matige start en kon moeilijk door. Hij moest zich tevreden stellen met een achtste plaats.

Bij de Women under 23 kregen we geen Belgische rijdsters in de finale. Het was uitkijken naar de Nederlandse rijdsters. Michelle Wissing nam de beste start en kreeg Malene Kejlstrup en Elika Bartunkova mee in haar wiel. Het was dus vol gaan en geen fouten maken. In deze volgorde konden ze dan ook alle drie de eindstreep halen en het podium invullen.

Bij de men under 23 ook hier geen Belg die zich kon kwalificeren in de finale. De beste papieren waren voor Magnus Dyhre. Hij nam voor de Danisch Cycling Federation de winst in ontvangst. De tweede plaats was voor de Italiaan Giacomo Gargaglia en ook de derde plaats werd ingevuld door een Italiaanse rijder namelijk Marco Radaelli. Ynze Oegema moest zich tevreden stellen met een vierde plaats.

Na de middag was het de beurt aan de jongeren om hun wedstrijden te volmaken.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : UEC