4e EK ronde Zolder grandioos gewonnen door Wannes Magdalijns

4e EK ronde Zolder grandioos gewonnen door Wannes Magdalijns

Onder een stralend zonnetje mochten de junioren men women elites men en women en de men under 23 women under 23 aan hun wedstrijd beginnen. Het was van begin tot einde spanning en spektakel. Natuurlijk ook heel wat valpartijen maar hopelijk allemaal zonder al te veel erg.

Voor Wannes Magdalijns liep alles vlekkeloos. Hij was vandaag de beste in Zolder en schrijft daarmee de vierde EK ronde op zijn naam. Wannes Magdalijns had geen tegenstand te verwachten. De tweede plaats ging naar Jason Noordam van Nederland en het podium werd vervolledigd door Karlis Pedraudzis (LAT).

Ook Jan – Viktor Vranckx liet het beste van zichzelf zien in de vierde ronde van het Europese Kampioenschap. Hij wist zich te kwalificeren voor zijn finale bij de men under 23 jaar. De spanning was van zijn gezicht af te lezen in de finale voorstelling. De start was matig maar in de eerste bocht kwam hij mooi naar de vierde plaats en hield deze stevig vast. In diezelfde finale was ook Bogaert van de partij. Hij nam een voortreffelijke start en reed zijn medeconcurrenten meteen op een paar lengtes. Niemand kon het gat dichten en hij mocht de winst op zijn naam schrijven.

De Men under 23 werd geleid door Mathijn Bogaert. Hij vloog als een vogeltje over de track. Niks kon hem van de winst afhouden. Bart Van Bemmelen deed er alles aan om op het wiel van onze Belgische rijder te komen maar het lukte hem niet. Leonardo Cantiero uit Italië nam de derde plaats voor zijn rekening.

Bij de women junioren was het uitkijken naar de zusjes Gommers. Beiden konden zich kwalificeren voor de finale van hun leeftijd. Voor Aiko Gommers verliep de finale goed maar op de laatste lijn moest zij Emily Hutt nog laten passeren. Waardoor zij naar de tweede plaats werd geweerd. Robyn Gommers nam een mindere start en kon niet opschuiven tijdens de finale. Zij moest zich tevreden stellen met een achtste plaats. De derde plaats op het podium was voor de Nederlandse rijdster Renske Van Santvoort.

Bij de elites dames was er niks of niemand opgewassen tegen de goede start van Zoë Claessens. Van start tot finish legde zij haar concurrenten het achtervolgen op. Laura Smulders deed er alles aan om de kloof te dichten maar zij eindigde op een vierde plaats. Schreiver die in haar eerste manche van de dag ten val kwam net voor de finish bouwde wat zekerheid in en behaalde een achtste plaats in haar finale. De tweede plaats ging naar Saya Sakakibara (AUS) en het podium werd vervolledigd door Nadine Aeberhard (SUI).

Bij de Women under 23 hadden we geen Belgische rijdster in de finale. De titel in deze categorie ging naar Michelle Wissing uit Nederland. De tweede plaats was voor de Franse Charlotte Morot. Eliska Bartunkova (CZE) nam de derde plaats op het podium in.

Bij de elites men was de beste plaats voor Diego Alejandro Arboleda uit Colombia. Hij wist Romain Mayet van de eerste plaats te houden en ook Dave Van Der Burg had massel. Hij kon zich na een magere achtste plaats in zijn eerste reeks en een tweede plaats in de tweede manche kwalificieren voor de rest van de rit en kon zich uiteindelijk voor het Nationale team van Nederland plaatsen voor de finale. Hij ging vlot van start en behield de derde plaats tot na de finish. Na afloop was hij blij dat hij deze plek kon bemachtigen en zijn EK ronde in Zolder met een goed gevoel afsluiten.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : UEC