400 deelnemers op seizoensopener MTB in Dessel

400 deelnemers op seizoensopener MTB in Dessel

Afgelopen zondag werd er in Dessel op en rond het JOEL SMETS BMX CIRCUIT de eerste mountainbike wedstrijd van het seizoen verreden.
Als we de weersvoorspellingen moesten geloven zou de ganse dag in het water gevallen zijn, maar uiteindelijk is het uitgedraaid op een prachtige mountainbike dag met wel een gure wind maar ook veel zon en vooral veel enthousiaste deelnemers.
In de voormiddag bij de open categorieën waren er in totaal een 114 deelnemers in de verschillende reeksen en in de namiddag was het de beurt aan de jeugd en daar brak zowaar de hel los wat betreft het aantal deelnemers, met maar liefst 290 inschrijvingen is dit 60 deelnemers meer dan vorig jaar.
Ondanks de regenval van de nacht voordien lag het parcours er perfect bij. Iedereen was vol lof over het toch wel verrassende parcours welk zich zowel op als rond het BMX circuit bevindt.
Met de vele technische passages, al dan niet natuurlijke hindernissen en de variëteit van het ganse parcours is deze de laatste jaren uitgegroeid tot één van de populairste parcoursen.
De club stelt dan ook elk jaar opnieuw met een handvol mensen alles in het werk om de ganse organisatie zo vlot en goed mogelijk te laten verlopen en dit is als seizoen opener zeker niet evident.
‘Niet alleen de vrijwilligers hebben hun best gedaan, maar ook de renners van de eigen club zijn goed voor de dag gekomen en dit begon al in de voormiddag toen onze drie trainers alle drie het podium haalde met Petra Mermans die won bij de dames, Ronny Geerts wist makkelijk te winnen bij de 45 en ouder en in diezelfde reeks werd Nick Van De Perre derde. Bij de nieuwelingen wist Pieter Janssens te winnen en Rik Hermans werd mooi tweede bij de junioren en tenslotte wist Marthe Daems mooi tweede te eindigen bij de jongste dames in de kids series,’ aldus voorzitter Frank Smets.