Andalucia bike race was perfecte voorbereiding voor Frans Claes

Andalucia bike race was perfecte voorbereiding voor Frans Claes

Van 22 tot 27 februari was Frans Claes aan de slag in de UCI meerdaagse Andalucia bike race. In deze duo-wedstrijd reed Frans samen met Michiel Van Aelbroeck. Ze behaalden een knappe tiende plaats.

De weergoden waren de 700 deelnemers alvast gunstig gezind want het was de hele week overwegend droog en de temperaturen schommelden tussen de 5 en 20°C.

Met een verzameling aan toprenners in het marathonmountainbiken en specialisten van etappewedstrijden aangevuld met enkele cross-country toppers waren de verwachtingen vooraf niet al te hoog. Michiel en Frans reden dan ook pas een eerste keer samen in een duo wedstrijd en voor beiden betrof het goede voorbereiding op doelen verderop in het seizoen. Gaandeweg de etappes vorderden vielen duo’s uit of verzwakten en kregen Michiel en Frans meer vertrouwen. De laatste etappe finishte het Belgische duo zelfs op een 8ste plaats wat een 10e plaats in de eindklassering opleverde.

Reactie Frans:
“Met internationale topteams als Bulls, Topeak, Vaude en enkele hele sterke Portugese en Spaanse tandems was de verwachting alleszins niet om in de top10 te eindigen. Zowel Michiel als ikzelf hadden dan wel een goede voorbereiding achter de rug maar we werden ook beide nog ziek enkele weken voor de wedstrijd startte. Het was ook de eerste maal dat we samen in duo zouden rijden en het was dan ook afwachten of we ook tijdens de wedstrijd een goed duo zouden vormen. Dit bleek echter al gauw goed te lukken en elke etappe kwamen we sterker voor de dag. Tijdens de 3de etappe in Jaen kenden we wat tegenslag toen Michiel zijn ketting brak., maar voor het overige bleven we van ziekte , valpartijen en lekke banden gespaard. De schwalbe racing ralph snake skin band bleek dan ook een zeer betrouwbare partner op de vele rotsige singletracks en Spaanse grintwegen. Deze meerdaagse wedstrijd was dan wel geen doel op zich, met 10e plaats hebben we toch getoond dat we niet veel moeten onderdoen voor de toprenners. Tijdens de wedstrijd was het dan wel veelal ernst, we beleefden ook heel wat plezier op de vele trails en genoten van de machtige uitzichten en landschappen. Een optimale mix om goed te presteren en een perfecte voorbereiding voor het komende mountainbike seizoen”.

Uitslag:
http://www2.andaluciabikerace.com/clasificaciones?lang=en