4e Flanderscup Wedstrijd te Westerlo

4e Flanderscup Wedstrijd te Westerlo

ava

De allereerste wedstrijd meetellende voor een kampioenschap onder de vleugels van een nieuwe club in Westerlo. Dat waren de ingrediënten om het weekeinde mee te starten. Dan het aantal deelnemers dat met de week blijft toenemen… Wat kan er nog meer gewenst worden voor een mooi staaltje BMX sport. Een nieuwe overwinning voor Hossay Marie uitkomende voor BMX Revolution Team onder de BMX club Circuit Zolder. Ook Ghinio Van De Weyer was de laureaat bij de Junior Elites Men.

De dames mochten de spits afbijten onder een stralend zonnetje onder de abdijtoren van Tongerlo-Westerlo. Angie Vandeput was de snelste voor haar cruiser girls collega’s Kjenta Debrock en Lieze Crauwels mocht zich als derde laten noteren aan de finishlijn. Bij de Cruisers -30 jaar toonde Jordi Goovaerts wat hij in zijn mars had. Hij bepaalde het tempo en Pierre Yves Leroy probeerde samen met Gordon Martin het tempo te volgen. Doch de twee rijders moesten zich tevreden stellen met de andere ereplaatsen. Goovaerts schreef de vierde flandercup wedstrijd op zijn naam. Gordon Martin werd tweede en Pierre Yves Leroy mocht als derde de bloemen in ontvangst nemen. Bij de Cruisers +30 jaar krijgen we altijd opnieuw mooie wedstrijden te zien. Dit keer opnieuw was er strijd voor de overwinning tussen Tonny Strobbe – Alain Deschagt en Koen Vanduffel. Deze mannen maakten het mooie weer waar. The Kid Strobbe mocht de overwinning toevoegen. Alain werd mooi tweede en Koen Van Duffel sloot het rijtje der favorieten als derde.Er stond geen maat op Julie Vranken. Al het ganse seizoen domineert zij de reeksen bij de Girls 5-6 jaar. Haar goede vriendinnetje Kaylani Bartels volgt mooi in haar spoor en Sterre Van Gastel maakt het podium volledig door de derde plaats op te eisen. Mooie wedstrijd van onze jongste dames in het gezelschap.  Bij de Girls 7-8 jaar was de overwinning weggelegd voor Lisa Conings. Zij voelde zich duidelijk in haar sas op de omloop van BMX Westel. De naaste achtervolgers waren Roxanne De Kegel en Emma Szekely.

Snelle Kjelle Poets was ook dit weekeinde niet te stoppen. Ze blijft de overwinningen aan elkaar rijgen. Als zij op dit elan kan verder bouwen ligt de wereldtitel zeker binnen haar bereik. Jukka Forrest en Aiko Gommers waren haar kortste belagers. Zij werden twee en drie in deze flandercup wedstrijd.

Bij de Boys 5-6 jaar krijgen we een Molensprinter Axl Bosch die de overwinning op zijn naam mocht schrijven. Hij bleef uit de greep van de sterkrijdende piloten van BMX Club Circuit Zolder namelijk Arnout Wuyts en Rune Smets. Zij maakten het Axl moeilijk maar uiteindelijk moesten zij respectievelijk tevreden zijn met de tweede en derde plaats. Neo Thielens pakte de overwinning bij de boys 7 jaar. Achter hem waren het Stef Lippens en Jelle Boeyen die onder hun tweetjes beslisten over zilver en brons. Eerst genoemde nam de zilvere plak in ontvangst.

De dagzege voor de boys 8 jaar was voor Tjörven Mertens weggelegd. Hij reed een knappe finale en reed makkelijk naar de overwinning toe. Arne Ceuppens werd tweede en nog een rijder uit de groep van Dennenteam Keerbergen Cedric Baudewijns werd derde. Net als vorige editie stond er geen maat op Seppe Laenen. Hij domineerde in zijn reeksen en liet ook in de finale zien dat hij er staat. Hij schreef de vierde flandercup wedstrijd bij op zijn palmares. Louis Verherstraeten werd tweede en Jasper Van Calster werd mooi derde op zijn thuisparcours.

Bij de boys 10 jaar kregen we een mooie strijd te zien tussen Didi Van Tiggel, Dees Dewitte en Gianni Vermaelen. Tot de laatste rechte lijn bleef het spannend. Het voordeel helde over naar Didi Van Tiggel voor Dees en derde werd Gianni.

Bij de Girls 11-12 jaar kregen we een mooie spannende finale te zien. De dames waren aan elkaar gewaagd. De eerste die een foutje maakte lag eruit voor de overwinning. Toch bleef het spannend. De overwinning ging uiteindelijk naar Yellisse Van Den Broeck. Laura Driesen vocht tot de laatste meters en behaalde knap de tweede plaats. Net in haar wiel kwam Gaëtane Meerts de finish over.

Ilana Pollefliet voelt haar terug top op haar BMX Fiets. Dat zie je wanneer je haar naar het starthekke ziet gaan. Zelfverzekerd – geconcentreerd voorbereidend op haar finale en deze dan ook naar haar hand zetten. Topklasse laat deze dame zien aan al haar supporters. De overwinning schreef ze dan ook met glans bij op haar naam. De tweede in rang was Bo Van Tiggels en Shauny Van Goethem vervolledigde het podium.

Bij de Boys 11 jaar kregen we een mooie strijd te zien tussen Senne Buysen – Robbe Meerts en Nieke Coppens. De jonge heren lieten de dame merken dat ze ook nog meetellende in deze reeks. Onder hun beiden verdeelden ze de eerste twee plaatsen in de volgorde van vermelding. De dame Nieke Coppens moest dit keer tevreden zijn met een derde plaats wat zeker niet slecht is te weten dat zij tussen de heren zit te rijden.

Yenten Meiresonnen was weer een klasse te sterk voor onze boys 12 jaar. Hij reed van start tot finish aan de leiding. Jef Serneels en Robbe Dens probeerden het tempo van Yenten te volgen maar moesten half weg de wedstrijd het strijdbijl begraven en onder hun werken voor de tweede en derde plaats. Jef trok aan het langste eind en nam de zilvere medaille mee.

Bij de Boys 13 jaar kregen we een bliksemstart van Pieter Leroi maar bij het ingaan van de tweede bocht ging hij in de fout en kwam op het asvalt terecht. Weg was de eindoverwinning. Kobe Heremans die goed gevolgd was kwam in aanmerking voor de dagzege. Robbe Verschueren werd tweede en Mathijn Bogaert werd de derde in de rang.

Bij de boys 14 jaar kregen we een minder goede start van Nick Vandeput. Hij misrekende hem en werd op achtervolgen aangewezen. Door een valpartij in de twee lijn was de overwinning voor hem weg. Vooraan ging de strijd tussen Marnicq Janssens – Thomas Van Laar en Elias Verbinnen. Zij streden tot de finish om de overwinning. Het was uiteindelijk Elias Verbinnen die de zege op zijn naam mocht schrijven voor Thomas Van Laar en Elias Verbinnen.

Stef Van Mechelen toonde dat hij ook mee kon dingen voor een overwinning bij de Boys 15-16 jaar. Dit keer was hij de beste op de track in Westerlo. De tweede plaats was voor Jordi Goovaerts en Frederique Claes mocht als derde het podium op.

De snelste boy 17+ was dit keer Lawrence Van De Weerd. Jari Cammans werd mooi tweede in een duel met Jaan Naets.

De topreeksen van de dag was het opnieuw uitkijken naar Marie Hossay en Ghinio Van De Weyer die op dit ogenblik allebei zeer goed in vorm zijn. En weer zij met hun twee maakten het verhaal af.

Bij de Girls 15+ kregen we een duel tussen Marie Hossay en Tori Van De Perre. Maar deze laatste ging te onstuimig te keer in de laatste bocht en kwam ten val. Waardoor Marie de overwinning op haar naam mocht schrijven. Talitha Van Hoof mocht zich tevreden stellen met een tweede plaats en Myrthe De Rijk werd mooi derde.

Zoals hierboven reeds geschreven staat mocht Ghinio Van De Weyer opnieuw een zege op zijn palmares schrijven. Het was eigenlijk wel een topfinale. Spanning tot en met de finish. Dieter Willemse deed er alles aan om de tweede plaats te bemachtigen en slaagde daar mooi in. De derde in de rij voor deze wedstrijd was Brecht Put uit Zolder.

Nu krijgen de rijders een rustperiode (examens) om er dan weer te staan voor het eerste luik van de 3 Nation Cup in Valkenswaard op 22 en 23 juni 2013.