A-cross Lokeren

A-cross Lokeren

A-cross Lokeren 13 oktober 2018

 

De Rapencross in Lokeren was een wedstrijd die ging over een snelle omloop dat een garantie bood op spankracht. De omloop was voor een groot deel gelegen in een bosgebied maar ook de klim op de Mont Henri was er eentje die in de benen van de renners kroop.

Bij de beloften toonde Toon Vandebosch zijn beste kunnen en nam de winst mee huiswaarts. De tweede plaats ging naar Jarno Bellens en de derde plaats was voor Loris Rouiller. Ook de rijders van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling team zetten hun beste beentjes voor. Met maar liefst vijf rijders stonden zij aan de start. Voor de ene verliep de wedstrijd al wat beter als voor de anderen maar pech loert achter elk bochtje. De beste uitslag was voor Andres Verdonck. Hij behaalde een 18e plaats in deze A cross. Matthias Van Roy behaalde een 28e plaats en Brent Braes kon net voor Kwinten Steur eindigen. Brent werd 31e en Kwinten werd 32e. Minder verliep het Ward De Schepper. Hij haalde de finish niet.

Bij de nieuwelingen kregen we 35 deelnemers aan de start. Voor Jente Michels was de loting dit keer niet zo goed. Hij mocht als laatste tweedejaars Nieuweling een plaatsje zoeken in het peloton. De start was zo belangrijk op deze zware omloop. Maar Jente bleef kalm en schoof vrij snel naar de voorste gelederen. Na twee ronde had hij de aansluiting voorin al gemaakt en legde hij er meteen de beuk in. Hij nam de wedstrijd in handen en kon een mooie voorsprong bij elkaar fietsen. Hij pakte de vijfde winst in dit seizoen op nog maar 8 wedstrijden die Jente gereden heeft. De tweede plaats ging naar Mathis Avondts en de derde plaats ging naar Mauro Delme. Ook onze ander jongens deden het voortreffelijk. Milan Kuypers volgde mooi mee in het ritme van de koplopers maar echt de aansluiting maken lukte net niet. Hij behaalde een mooie vijfde plaats en was na afloop van de wedstrijd zeer tevreden over zijn resultaat. Ook Brent Delaere is sterk bezig. Hij volgde op een 0.15 van Milan Kuypers en werd hiermee 8e.

 

Bij de dames kregen we 31 deelnemers aan de start waaron Lindy Van Anrooij, Ester Van der Burg, Suzanne Verhoeven en Elody Kuypers die de kleuren van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling team hoog hielden. De overwinning ging naar Sanne Cant voor Laura Verdonschot en Loes Sels werd derde. De dames van Milwaukee Alphamotorhomes schudden mooie resultaten uit hun benen. De beste plaats was voor Lindy Van Anrooij. Zij behaalde een 15e plaats. Suzanne Verhoeven deed het ook best aardig in de A cross zij behaalde een 17e  plaats. Ook Elody Kuypers maalde haar rondjes af en behaalde een 22e plaats. Voor Ester Van der Burg was de wedstrijd vroegtijdig over. Mechanische pech op een plaats ver verwijderd van de materiaalpost deed haar de wedstrijd staken.

Bij de junioren keken we vol spanning uit naar de prestaties van Joachim Van Looveren, Mathis De Roeck, Senne D’Hollander, Jelle Declerck en Ruben Vanpraet.  Ze stonden met 35 deelnemers aan de start maar de beste papieren waren voor Wyseure Johan. Ward Huybs kon de tweede plaats bemachtigen en Lennert Meulemans werd derde. Mathis De Roeck behaalde een 18e plaats. Met de warmte had hij bij nader inzicht beter een drinkbus met een beetje inhoud meegenomen. Maar hij verkoos om het niet te doen. Naar het einde van de wedstrijd toe kreeg Mathis af te rekenen met verkramping in armen bij het springen van de balken. Dat zijn de kleine puntjes waar nog wat moet aan gesleuteld worden maar elke week verbetert het. Jelle Declerck had in Lokeren een Offday. Jelle moest vanaf de derde rij vertrekken en kende geen goede dag. De benen voelde niet goed aan. Hij kwam niet in zijn ritme en werd 23e van de 35 deelnemers die aan de start kwamen. De entourage kan gaan uitzoeken wat de oorzaak kan zijn voor zijn mindere dag. Ruben Vanpraet behaalde een 27e plaats op 5.52 van de winnaar. Senne D’Hollander had weer pech bij de loting van deze wedstrijd. Hij moest als derde laatste rijder plaats nemen aan de startlijn. Het werd voor hem een wedstrijd in de wedstrij. Hij startte vrij goed maar moest zijn krachten goed doseren om een mooi resultaat neer te kunnen zetten. Dat deed hij ook in zijn wedstrijd. Hij schoof rustig op en kwam in 19e stelling te zitten. Halfweg de wedstrijd voelde Senne iets op zijn neus. Hij werd gestoken door een wesp. Hij kreeg hierop een allergische reactie. Hij reed zijn wedstrijd nog uit in 19e stelling maar bij het overschrijden van de finishlijn was onmiddellijk duidelijk dat zijn gezicht gezwollen was. Hij mocht per ‘gele taxi’ naar het AZ van Lokeren gevoerd worden. Daar werden de eerste vaststellingen gedaan en werd er beslist om een nachtje opgenomen te worden. Met de nodige zorgen is hij daags nadien naar huis mogen komen. We wensen hem een spoedig herstel toe en hopelijk zien we hem volgende week terug op zijn fiets. De beste uitslag was voor Joachim Van Looveren. Hij viel net naast het podium met een vierde plaats.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : Robert Goedgezelschap – aangeleverd door renners zelf.