Veldrit in Lichtaart

Veldrit in Lichtaart

De zomerse temperaturen en dan nog een volledige ronde rijden in de zand dat was er voor vele rijders over. Het was een loodzware wedstrijd waarbij heel wat renners de eindstreep niet behaalden. Maar toch werd er aan veldrijden gedaan in de bossen van Lichtaart. Bij de junioren hadden we 28 deelnemers aan de start en maar eentje van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling Team namelijk Robbe Willems. Hij moest net voor de start nog even van nummer wisselen want blijkbaar had broer Senne de nummer van Robbe op zijn truitje hangen. Dus vlug nog alles in orde maken en dan vol concentratie aan de start. Maar helaas voor Robbe liep het niet zo als hij het gewild had in zijn thuiscross. In de eerste ronde liep het mis. Hij nam thans een zeer goede start. Het zag er goed uit voor Robbe maar helaas sloeg het noodlot toe. Hij trok zijn derrareur in het wiel en het was veel te ver van de materiaalpost om die loodzware ronde te lopen. Dus over en out al bij de eerste ronde voor Robbe.

Bij zijn broer Senne Willems verliep het al wat vlotter bij de nieuwelingen. De eerste jaars en de tweede jaars nieuwelingen stonden met 63 aan de start maar kregen een lichte aanpassing in het parcours. Dat zeker niet wou zeggen dat zij een gemakkelijke opdracht kregen. Ook voor hen was het loodzwaar. De jongens van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling team mochten weer vanaf de eerste rij starten wat hen een licht voordeel gaf in de start. Brent Blommen en Senne Willems kwamen goed weg. Brent dook als eerste het veld in gevolgd door Senne Willems. Het bleek snel duidelijk dat zij met twee de beste in koers waren. Ze mochten onder hun tweetjes gaan uitmaken wie de beste in het zand was. Het bleef ronde na ronde bij elkaar. Tot de laatste ronde er een ontsnapping kwam van Senne waardoor Brent even een gaatje moest laten in de zandstrook en daarmee was de teerling gegooid. Senne Willems pakte de overwinning. Brent Blommen werd tweede op 0.21 van Senne. De derde plaats was weggelegd voor Aaron Dockx.

Bij de dames kregen we Kiona D’hont aan de start. Ook Chloe Greenwood stond op de startlijst maar zij verkoos ervoor om niet te starten. Kiona deelde haar wedstrijd goed in en reed mooi haar eigen tempo waardoor zij dit een ganse wedstrijd kon volhouden. Een vierde plaats op deze zware omloop was voor haar het hoogst haalbare. De winst ging naar Mirthe Vandenbrande voor Schevenels en Vervloet.

Bij de Masters – Amateurs was het uitkijken naar de prestaties van Björn Houben. Alleen hij kwam aan de start om de kleuren van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling team te tonen. Hij kon plaats nemen op de eerste rij om zo een goede positie af te dwingen. Hij had geen al te goed gevoel in de opwarming maar hij probeerde er alles aan te doen om toch een mooi resultaat neer te zetten. Hij dook als 12e  het zand in en probeerde ronde na ronde op te schuiven. Het was een opdracht van je krachten te doseren en dan de wedstrijd te kunnen uitrijden. Het bleek voor Björn een zware opdracht te zien mede omdat het zo warm was. Maar hij kon de schade beperken en een achtste plaats neerzetten. Na afloop was hij wel tevreden over zijn wedstrijd. De winst in zijn reeks was voor Glenn Van Ginneken. De tweede plaats ging naar een sterk rijdende Steven Engelen en Tom Timmermans moest tevreden zijn met een derde plaats.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts