Alice Pirard en Githa Michiels derde in eerste rit Andalucia bike race

Alice Pirard en Githa Michiels derde in eerste rit Andalucia bike race

Alice Pirard en Githa Michiels zijn derde geworden in de eerste rit van de Andalucia bike race. De race werd gewonnen door het Spaanse duo met Anna Villar en Rocío Martín ( Tomas Belles – Cannondale ). Tweede werd het duo Milena Landtwing en Esther Süss op drie minuten achterstand.

Prima eerste dag in de Andalucia Bike Race voor Githa Michiels en Alice Pirard. Op het geaccidenteerd parcours in een prachtig landschap reden Alice en Githa in het begin aan de leiding, Uiteindelijk worden ze bijgehaald door het Spaanse team en lagen ze vanaf dan in tweede positie. 90 km en 3000 hoogtemeters was het parcours zwaar. In het laatste deel van de wedstrijd worden Githa en Alice nog een keer verkeerd gestuurd en namen Esther Süss en Milena Landtwing de tweede plaats over. Zo belanden Githa en Alice op de derde plaats.
Githa, die aan de eerste etappe van vandaag een erg goed gevoel over heeft gehouden, weet nu dat er deze winter in haar conditie sterke stappen voorwaarts heeft gezet. Samen met Alice kan dit nog uitmonden in een hele mooie week voor deze twee Belgische vrouwen in Andalucië.

Met dank voor de info via Filip François en de foto die we mogen gebruiken.

Jan v Dijk