Alice Pirard na succesvolle kampioenschappen klaar voor wereldbekers

Alice Pirard na succesvolle kampioenschappen klaar voor wereldbekers

Alice Pirard is de laatste weken goed bezig. Ze werd tweede op het BK en verlengde enkele dagen dagen haar Belgische marathontitel. Op het EK in Italië werd ze negentiende. Nu is ze op weg naar de twee wereldbekers in Amerika. Ze doet haar verhaal over de afgelopen week.

‘Vorige week zaterdag nam ik deel aan het BK cross-country in Ottignies. Ik nam er geen al te goede start. Een paar valpartijen zorgden er voor dat ik direct op achterstand geraakte en elke ronde breidde de winnares haar voorsprong uit. Na de aanloop trachtte ik een constante wedstrijd te rijden, zodat deze koers een goede training vormde voor het aankomende EK XCO in Chies d’Alpago. Zoals verwacht, eindigde ik dus op de tweede plaats, tevreden.
Dinsdag volgde dan het BK marathon, dat eveneens plaatsvond in Ottignies. Ik reed in de eerste 14km in Bois des Rêves een mooie voorsprong bijeen. Dan heb ik wat gas teruggenomen op de lange golvende lus van 60km, en vervolgens weer versneld op de meer cross-country achtige laatste lus van 14km. Onbedreigd kon ik dus mijn marathon titel verlengen. Super happy!

Na de koers vertrok ik dan naar een zeer mooi deel van Italië, meer bepaald de regio van Alpago, waar de Europeese kampioenschappen plaatsvinden dit weekend in het warme Chies d’Alpago (Italië). Het parkoers was er echt zwaar met lange beklimmingen in open grasvelden, doseren was de boodschap. In de aanloopronde draaide ik rustig mee rond de 25ste plaats, zonder mij op te jagen in de file bij het ingaan van de eerste singletracks. De koers ging lang genoeg zijn en iedereen zou op zijn plaats eindigen. Ik reed een constante wedstrijd zonder verval, had een mooi tempo bergop en genoot van de razendsnelle afdalingen met mijn Merida Big Nine. Zo kon ik geleidelijk aan een paar rensters inhalen om binnen de top-20 de meet te halen, op de 19de plaats. Tevreden vertrek ik morgenvroeg naar Canada, voor de komende twee wereldbeker wedstrijden. Een speciale dank aan alle Belgische supporters die zich ter plaatse uitgeleefd hebben, alsook dank aan de staff van de nationale ploeg voor de goede zorgen!,’ besloot de renster van Team Merida Wallonie.