Einde seizoen voor Alice Pirard

Einde seizoen voor Alice Pirard

Alice Pirard was bezig aan een goed seizoen. Ze werd geselecteerd voor het WK in Vall Nord. Maar jammer genoeg kan ze niet deelnemen. Er is een virale infectie vastgesteld bij haar en ze heeft besloten om onmiddellijk haar seizoen te beëindigen.

‘Jammer genoeg moet ik meedelen dat mijn seizoen eindigt zoals het startte in januari, namelijk met een virus. In de laatste wereldbeker XCO in Val di Sole ging ik onderuit en ik moest de strijd staken. Maar eigenlijk voelde ik me opnieuw niet fit. Nadien onderging ik medische testen, waarvan de resultaten wijzen op een virale infectie. Mogelijk speelt deze al langer, maar in alle geval is het na deze diagnose geen optie om verder te koersen. Ik nam de beslissing om forfait te geven voor het WK in Vallnord (Andorra) en de Swiss Epic. De rustperiode is meteen gestart na mijn bezoek aan de dokter begin deze week. Ik ga de tijd nemen om volledig te herstellen, zodat ik terug normaal kan trainen richting 2016. Het voorbije seizoen was zeker niet slecht, want in augustus stond ik zelfs in de top 20 van de UCI ranking, wat wijst op een regelmatig voorafgaand jaar. In de Roc d’Ardenne Marathon en op het BK Marathon kon ik met een goede basisconditie twee overwinningen op mijn naam schrijven en in Alpago werd ik 19e op het EK Cross-Country. Qua kracht en basisconditie voelde ik me duidelijk sterker dan in 2014, maar ik heb dit jaar nooit de scherpte gehad die nodig is om een topresultaat neer te zetten in de cross-country wedstrijden. Ik blijf met het gevoel achter dat er veel meer in zit.
Veel mensen hebben mij gesteund, en ik bedank ze heel erg. In de eerste plaats mijn vriend, Michiel, mijn ploeg Merida Wallonie MTB Team en mijn persoonlijke sponsors. Daarnaast tal van supporters en vrienden, die er ook in moeilijke momenten waren, en dit apprecieer ik heel erg. I’ll be back in 2016
Bovendien wens ik veel succes aan de Belgische delegatie in Vallnord, fingers crossed!, ‘besluit Alice.

Bron: PM