Alice Pirard tevreden over haar Sunshinecup in Cyprus.

Alice Pirard tevreden over haar Sunshinecup in Cyprus.

Alice Pirard is in volle voorbereiding voor het komende seizoen. Ze nam deel aan de Sunshinecup in Cyprus, waar het niveau hoog lag. Ze doet haar verhaal voor ons.

‘De voorbije twee weken stonden de koersen van de Cyprus Sunshine Cup op het programma met mijn team Merida-Wallonie. De Afxentia Stage Race was aan haar 20ste editie toe en het niveau was er hoog zowel bij de mannen als de vrouwen elites. De proloog in de smalle straatjes van Lefkara was kort maar intens. Ik deelde goed in en eindigde als 18de. Nadien deden we twee ritten van een vijftigtal kilometer in de bergen rond Lefkara en Lythrodontas, met een goede afwisseling tussen snelle stofferige paden en technische singletracks. Ik koos een marathontempo en kwam in de tweede rit als 20ste en in de derde rit als 17de over de meet. De laatste dag was een cross-country wedstrijd met mooie rotsige paadjes en steile klimmen. Ik eindigde er 18de na een regelmatige wedstrijd. In het algemeen klassement beëindig ik deze vierdaagse tevreden op een 18de plek, ‘vertelt Alice.

‘Een week later stond in Voroklini het tweede luik van de Sunshine Cup op de agenda. De vrouwen moesten een startronde en vijf ronden afleggen op een kurkdroge rotsige omloop, onder een stralende zon. Ik startte rond de 10de plek in een klein groepje. Rond half koers viel deze groep uiteen en ik vond een goede ritme in zesde positie. Ik genoot van het parcours op mijn hardtail Merida Big Nine en kon deze inspanning voortzetten om tevreden als zesde te finishen. Ik ben blij dat ik mij stilaan beter voel en het was al een hele tijd geleden dat ik nog op dit niveau kon meestrijden, ‘besluit de Merida-Walloniebikester.

Bron:PM

Dank aan Nikos Metaxas voor de foto’s.