KTM Bikevision team start seizoen veelbelovend met zege van Kevin Panhuyzen

KTM Bikevision team start seizoen veelbelovend met zege van Kevin Panhuyzen

Met een overwinning van Kevin Panhuyzen in Ottignies is het KTM Bikevisionteam het seizoen goed gestart.

Kevin doet zijn verhaal:  ‘Na een zware stage in Calpe was ik nog niet zeker dat ik zou starten in Ottignies. Het verlangen naar de eerste wedstrijd van het seizoen was wel erg groot. Het weer wou alleen niet echt meewerken, regen en slijk waren niet de ideale omstandigheden om een eerste wedstrijd af te werken. Na een laatste verkenning de ochtend voor de koers besloot ik om toch te starten. Het verlangen naar de eerste keer diep gaan was te groot. Als eerste mocht ik plaatsnemen aan de startlijn, mijn start was dan ook goed. Als derde kon ik aan het steile stuk van de startklim beginnen. Nadat Jonas en Nick het tempo bepaalde,  plaatste ik een demarrage op de startklim. Boven had ik al een mooie voorsprong op de rest van het pak. Toen ik de eerste keer aan de finish passeerde,  had ik al een voorsprong van 35 seconden. Net na de finish begon lagen de  ‘loopstroken’, die ik het meest vreesde. Ik probeerde zoveel mogelijk te fietsen,  maar sukkelde veel en Nick kon daardoor terug komen tot op een 15- tal seconden. Op het tweede deel van het parcours kon er veel meer gefietst worden en daar kon ik mijn voorsprong weer uitbreiden. In de tweede ronde besloot ik ook om sneller voor het lopen te kiezen en zo verloor ik daar veel minder tijd als in de vorige ronde. Hierdoor liep ik in één ronde bijna een minuut uit, daarna was het vooral genieten van alle aanmoedigingen langs het parcours. Het was zalig om nog eens in België te rijden en ook om de eerste wedstrijd van het seizoen af te sluiten met een mooie overwinning! Volgende week staat de eerste UCI wedstrijd op het programma,’aldus een gelukkige Kevin Panhuyzen.

Maar ook de andere bikers van het team deden het niet slecht. Eerstejaarsjunior Niels Van Ham verwoordde het zo:’ Dit weekend stond ik aan de start in Ottignies voor de eerste manche van de G-skin Wallonia cup. Toen we aankwamen was het weer nog redelijk goed,  maar tijdens de nacht van zaterdag op zondag heeft het voortdurend geregend waardoor het parcours fel veranderd was. Zondag heb ik nog eens goed het parcours verkend en was ik er helemaal klaar voor. We gingen om 12u 30 van start en ik stond op de 26ste plaats om te starten. Toen we boven kwamen op de startklim bevond ik me op 16ste plaats en heb dit ongeveer anderhalve ronde kunnen volhouden. Maar toen kreeg ik materiaalpech en heb drie keer moeten stoppen om mijn zadel terug goed te zetten en heb ongeveer 2 min in de materiaalpost stil gestaan. Ik ben daardoor  een paar plaatsen kwijtgespeeld,  maar heb er uiteindelijk nog een paar kunnen inhalen .Uiteindelijk ben ik 19de geworden en had een zeer goed gevoel. Bedankt Sonja voor de goede massage en de zorgen in de materiaalpost. Ook een dikke merci aan het hele team om zo goed te supporteren. Volgende week zal ik aan de start staan in Dinant,’besluit Niels.

Jens Vertongen werd zevende bij de junioren. ‘Als 25ste kwam ik boven op de startklim,  heel veel zeer in de benen maar dan toch stilletjes beginnen opschuiven. En zo heb ik een zevende  plaats behaald van de 70 renners en ben redelijk tevreden hierover. Het was weeral een mooie ervaring op dit modderig parcours.’

Djeff Verheyden startte bij de U17 in Ottignies.
‘Ik had veel stress omdat het de eerste keer Wallonia cup was voor mij. Ottignies is een heel mooi parcours,  maar door de regen was het heel glibberig en zwaar. De start ging goed tot dat het steiler werd en daar verloor ik wat plaatsen. Bij de eerste afdaling was het opstopping en moest ik te voet naar beneden, waardoor ik viel. Maar ik was vlug terug op de fiets. De eerste ronde kon ik goed mee maar in de tweede ronde begon ik kracht te verliezen. Er waren klimmen waar het bijna allemaal lopen was. Wat ik ook vooral stresserend vond, was dat de grotere renners mij voorbij wilden rijden. Dit moet ik nog gewoon worden. Hierdoor reed ik  tegen een paaltje. Op de laatste klim had ik bijna geen kracht meer om te fietsen. Uiteindelijk toch 30ste van de 48 en tiende van de 19 van mijn leeftijd. Ik ben heel tevreden over mijn wedstrijd. Volgende week geen wedstrijd voor mij. De volgende is Thieusies,’ zegt Djeff.

Ook Kenzo Felix startte in dezelfde categorie, maar dan als tweedejaars nieuweling.

‘We reden op hetzelfde parcours waar in juli het BK verreden wordt. Het had al heel de week geregend en dus lag het er modderig bij . Zaterdag  was ik al een paar rondjes gaan verkennen en sommige stukken lagen er goed bij,  maar andere dan weer niet.  Zondag iets vroeger vertrokken zodat ik nog een rondje kon gaan verkennen omdat het heel de nacht had geregend en er al veel categorieën over gereden hadden . Na de verkenning besloot ik om met het grofste profiel te rijden,  want het lag er nog vettiger bij dan zaterdag . Ik werd als 14de afgeroepen en het was een lange startklim . Ik was goed gestart maar op het steile stuk liepen mijn benen meteen vol en reden er mij velen voorbij . Doorgebeten tot boven waar ik ongeveer als 22ste aankwam . De volgende strook na de start voelde ik opeens niets meer van de start en had ik zeer goede benen. Doordat ik voor een heel grof profiel had gekozen voelde ik wel dat op de gewone stukken ik veel kracht verloor om vooruit te geraken,  waardoor ik misschien slecht startte. Maar op de vettige stroken kon ik blijven rijden waar anderen moesten afstappen en zo kon ik opschuiven. Bij het ingaan van de laatste ronde hing ik op plaats 10 met de negende op 5 seconden  voor mij.  Soms kwam ik dichter en soms reed hij weer verder weg . Toen ik aan de klim van de start aankwam,  had ik het weer moeilijk en reed  er iemand me voorbij. In de laatste modderstrook kwam ik veel dichter op de negende  en de tiende en 9, maar ik ben er niet meer bij geraakt . Ik ben dus uiteindelijk als 11de geëindigd . Ik ben zeer tevreden van mijn wedstrijd,  behalve van mijn start . Op naar volgende week want dan is het koers in Dinant,’ vertelt Kenzo.

Sid Berghmans en Vincent Berden reden mee bij de U15.

Sid geeft zijn relaas. ‘ Het was een mooi, zwaar en technisch parcours, vooral toen het wat had geregend . Want toen ik woensdag ging verkennen,  had het nog niet zoveel geregend. De stress voor de wedstrijd was al iets minder als vorige week. Van bij de start was ik redelijk goed weg,  omdat ik op de tweede rij stond. Ik draaide als zesde de bocht in en was ook mee met de kopgroep. Af en toe viel er eens een gaatje,  maar dat werd meteen weer dichtgereden op de technische stukken. Uiteindelijk hingen ze met twee vooraan en kwamen we met  vier in de achtervolging en toen kwam er nog iemand over.
Uiteindelijk ben ik 7de algemeen geëindigd en 2de van mijn leeftijd,  waar ik ook heel tevreden mee ben,’ weet Sid.

Vincent Berden: ‘Voor mij  was het de eerste wedstrijd van het seizoen, en wat voor één… Een zwaar parcours met veel klimwerk, maar dit jaar minder technisch dan vorig jaar. Teammaatje Noah en ik hadden weer 2 opeenvolgende startnummers,  dus  stonden we  weer naast elkaar om te starten. Fijn ! Met een tachtigtal renners, waarvan Noah en ik ergens tussen de 40e en 50e plaats aan de start klaar stonden. Bij het startsignaal schoten we weg, maar spijtig genoeg voor ons ging men tegen de vlakte. Alle remmen dicht, ik kon de valpartij ontwijken. Maar mijn teammaatje Noah had weer de grote pech. Ook proberen te ontwijken maar helaas ging ook hij tegen de vlakte. Met een zere knie moest hij de strijd staken, jammer…. Nadat we terug verder konden, was het dus achtervolgen vanaf de eerste meter. Op de lange rechte stukken kwam ik nog te kort, maar kon in de klimmen en de afdalingen toch wel wat weerwerk bieden. Op de steile stukken moet ik het doen.Na 40 min wedstrijd was ik toch blij om te finishen,  want het kaarsje was stilaan uit. Als 45e bolde ik over de meet. Spijtig van het oponthoud aan de start, maar dat is koers zeker… Tot volgende week in Dinant, een parcours wat me goed ligt,’zei Vincent.

Freek Verheyden kwam uit bij de U13. ‘Het was voor mij mijn eerste wedstrijd,  want ik heb enkele weken niet mogen fietsen omdat ik mijn schouder gebroken had met het steppen.nIk vond mijn start niet goed. Mijn ketting was er ook eens afgevallen,  maar die heb ik er direct kunnen opleggen en verder rijden. Ik vond het parcours wel een beetje moeilijk maar heb het wel kunnen uitrijden daar ben ik wel fier op. Door mijn schouderblessure ben ik ook nog maar een week en een half opnieuw bezig met trainen. Dus het valt wel mee voor mijn eerste wedstrijd van het seizoen. Het parcours was ook heel vettig,  dat vond ik er zo niet leuk aan. Maar ik heb me wel rot geamuseerd, ook op zondag toen we opnieuw naar Ottignies zijn gereden voor mijn broer zijn wedstrijd. En de volgende keer weer alles geven in Thieusies.’

Lander Smolders(U11): ‘ Ik had een heel goede start, maar de start was wel in een klim en dat was een beetje vervelend. Ik had teveel gegeven tegen het einde van de klim en zo werd ik terug ingehaald.  Het parcours was wel gevaarlijk en uitputtend Omdat je op een paar stukken naast een klein afgrondje reed waar veel slijk lag. In de laatste ronde reed ik de klim op en keek achterom. Ik zag iemand die nog ver achter mij zat, dus wou ik rustig naar boven rijden. Maar toen ik bijna boven was,  zat hij ineens vlak achter mij en spurtte ik van hem weg. Ik ben geëindigd op een mooie 19de plaats van de 46.’

Broer Lennert startte bij de U9.  ‘Ik had een heel goede start omdat ik vlug in geklikt was en daarom kon ik goed naar boven rijden.Bij de modderstukjes op de singletrack was het iets moeilijker. In de laatste ronde op het laatste stuk heb ik gesprint en heb ik nog twee renners ingehaald. Ik ben geëindigd op een mooie 12de plaats van de 23.

Karel Berghmans( Fun A) reed zijn  eerste wedstrijd van het seizoen. ‘Omdat het heel de nacht geregend had, was er veel slijk op het parcours. Hierdoor moest er toch wel wat gelopen worden. Mijn start was niet zo goed ook al stond ik op de derde rij. Er gingen mij veel renners voorbij in het laatste deel van de startklim . Ik kwam rond de 40e plaats te zitten. Rond deze positie bleef ik heel de wedstrijd zitten. Het gevoel was niet slecht,  maar het parcours lag me in deze omstandigheden minder. Ik ben toch tevreden dat ik de race zonder kleerscheuren kon uitrijden.’

Bron: KTM Bikevision team