Veldrit Alsemberg 6 oktober 2018

Veldrit Alsemberg 6 oktober 2018

Alsemberg straalde onder de zon. De jongens en meisjes moesten in de warmte de hoogtemeters doorkruisen over een hoppelende weide van links naar rechts. Maar er waren er wel veel afgezakt om aldaar hun wedstrijd te rijden.

Bij de beloften was het uitkijken wie de beste zou zijn van de 27 vertrekkers. Het was Thibaut De Smet die vriend en vijand verraste met de winst op zijn naam te schrijven. De tweede plaats ging naar Jens Gijs en de derde plaats was voor Mathijs Wuyts. Dolf Pemen, Kwinten Steur en Lawrence Tibackx zouden de kleuren van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling team hoog houden. Maar voor Lawrence Tibackx liep het anders af. Hij moest de wedstrijd staken.  Kwinten Steur werd in de voorlaatste ronde gedubbeld door de winnaar Thibaut de Smet en werd 18e. De beste van ons team was Dolf Pemen. Hij wist een 12e plaats te behalen op 4.27 van de winnaar. Hij deelde zijn wedstrijd goed in en kon zijn plaats veilig stellen.

Bij de junioren kregen we 31 vertrekkers die het mochten waar maken op deze hobbelige maar stijlvolle omloop. Nicolas De Smet deed net hetzelfde als zijn broer. Hij nam de winst mee naar huis. De tweede plaats was voor Jelle Declerck en de derde plaats was voor Lecerf William junior. Jelle Declerck kwam goed uit de start die dit keer bergop lag. Hij kon zich goed voorin nestelen en zijn wedstrijd goed controleren. Een ganse wedstrijd zeer sterke inzet getoond en kunnen afronden met een mooie tweede plaats. Ruben Van Praet kwam ook aan de start en behaalde een 16e plaats. Voor Jary Claes was de wedstrijd na drie ronden over. Hij verliet de wedstrijd.

 

Bij de nieuwelingen kregen we een overwinning voor Brent Blommen. Brent stond dit keer op de tweede rij om aan de wedstrijd te beginnen. Hij nam een zeer goede start en kon zijn wedstrijd vrij vlug naar zijn hand zetten. De achtervolgers kregen snel een handvol seconden aan hun broek en voor Vanderlinden Lucas en Noa Diels was het strijden voor de dichte ereplaatsen. Het was Lucs Vanderlinden die de tweede plaats net afsnoepte van Noa Diels. Noa had in Alsemberg een mindere dag maar kon dit toch nog omzetten naar een derde plaats. De start is nog altijd niet zo geweldig omdat dit nog steeds te maken heeft met de lottrekking die bij deze categorie gehandhaafd wordt. Nu mochten zelfs de eerste jaars naar de start komen maar daar stonden natuurlijk ook wel wat tweede jaars tussen. Noa stond dit keer op de eerste rij. Het was voor Noa meegaan met Brent in de eerste meters van de start en dan de wedstrijd goed indelen. Aan de balken verloor Noa telkens kostbare meters en dat kostte hem de tweede plaats.

Bij de amateurs kregen we maar één teamrijder aan de start namelijk Björn Houben. Björn is de laatste weken in zeer goede doen maar de startopstelling speelt hem altijd parten. Dat was nu in Alsemberg heel anders. Hij kwam als een speer uit een boog uit de start en nam de eerste halve ronde volledig voor zijn rekening. Daarna begonnen zijn concurrenten hem in te halen en zag je Björn wat er doorheen zakken. Hij nam de tijd om te recupereren en dan weer vol voor zijn kansen te gaan. Hij kon een negende plek uit de brand slepen. De winst in zijn categorie ging naar Nicky Davids voor Jens Delaere en Gianni Vermeiren.

Bij de dames was het Suzanne Verhoeven die de dans leidde. Ze hield er een strak tempo op na en de andere dames moesten sterk bijbenen. Halfweg de wedstrijd maakte Lise Van Wunsel een inschattingsfout waardoor Suzanne een kleine voorsprong kreeg. Die kon ze ronde na ronde uitbouwen en de winst binnen houden. De derde plaats was voor Elise Vander Sande.

Bij de dames jeugd was het vooral uitkijken naar de inspanningen van Mirthe Van den Brande, Hanne Gevers en Kiona D’hont. De laatste is aan een sterk seizoen bezig. Maar nog net ietsjes te kort om mee te dingen naar de winst. Deze was in Alsemberg weg gelegd voor Mirthe Van den Brande. Hanne Gevers werd mooi tweede en Kiona D’Hont werd derde.

Als afsluiter gingen de dames van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling team nog eens samen op de foto.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts