Veldrit Meulebeke 06 oktober 2018

De gebroeders Nys maakten de verplaatsing naar Meulebeke. Dit keer kwam de rijder met een smile tot achter de oren terug van de inschrijvingen want het lot was hem eens goed gezind. De lottrekking viel tamelijk mee waardoor hij aan de start voorin zou staan. Maar wanneer de opstelling begon kwamen eerst de tweede jaars nieuwelingen naar voor en dan pas de eerste jaars. Met als gevolg dat Milan alweer van achteruit zijn wedstrijd moest aanvatten. Het werd weer een wedstrijd in een wedstrijd. In de eerste ronde ging hij over de kop en hierdoor werd het helemaal achtervolgen. Doch hij toonde karakter en kwam terug naar een 40e plaats algemeen met een achterstand van 6.20 op de winnaar Jente Michels. 18e plaats in zijn leeftijdsklasse. Jente Michels nam voor de eerste keer dit seizoen deel aan de A-cross in Meulebeke. Het technische parcours lag hem wel en al snel namen Mathis Avonds en Jente Michels de wedstrijd in handen. Maar voor Jente ging het niet snel genoeg. In de tweede ronde koos hij ervoor om solo verder te gaan. Het was een mooie wedstrijd die hij reed. Want ronde na ronde kon hij zijn voorsprong mooi uitbouwen met de winst tot gevolg. Hij had 40 sec voor op zijn naaste achtervolger Mathis Avonds. De derde plaats ging naar Del Grasso Thibor. Milan Kuypers kwam als zesde over de finish met een achterstand van 52 seconden op de winnaar. Brent Delaere is ook aan een sterk seizoen bezig hij kwam 4 seconden later binnen als zijn clubgenoot Milan en werd mooi 7e.

Bij de beloften kregen we 38 rijders aan de start. Mathieu Van der Poel toonde zijn kunnen en reed vlot naar de overwinning toe. De tweede plaats was voor de wereldkampioen Wout Van Aert en de derde plaats ging naar de rijder uit Tessenderlo Quinten Hermans. Ook Andres Verdonck ging zijn kunnen testen in Meulebeke. Hij behaalde een 22e plaats met een achterstand van 3.48 op de winnaar Mathieu Van der Poel.

Bij onze dames was het de wereldkampioene Sanne Cant die de stempel drukte op de wedstrijd. Zij nam de winst voor Ellen Van Loy en Loes Sels. Onze dames drukten hun stempel ook op de wedstrijd. Elle Anderson en Lindy Van Anrooij reden een aantal rondes in elkaars gezelschap maar uiteindelijk ging Elle ervan door en behaalde een zesde plaats op 0.52 van de winnares Sanne Cant. Lindy Van Anrooij die een prachtige wedstrijd reed en goed indeelde kon een 10e plaats in de wacht slepen op 1.34 van de winnares. Elodie Kuypers werd 26e en Laure Michels 28e.

Bij de junioren kregen we 44 rijders aan de start waaronder ééntje van onze club. Namelijk Senne D’Hollander hield de kleuren van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling Team hoog. Hij behaalde een 38e plaats op 5.03 van de winnaar Luke Verburg. Yente Pierens werd tweede. Senne had een mindere dag waarbij hij niet echt in zijn ritme kwam. Maar hij vocht voor wat hij waard was. Op naar de volgende wedstrijd.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : Gebroeders Nys – Robert Goedgezelschap