André Coppers over te hoge extra inschrijvingskosten Beneluxcup

André Coppers over te hoge extra inschrijvingskosten Beneluxcup

Na de complete rel die zondag ontstond tijdens de eerste dag van de PI-Beneluxcup over het extra bedrag van het inschrijvingsgeld, ben ik de tweede dag bij wedstrijdcoördinator van de reeks, André Coppers, eens om uitleg gaan vragen

‘De drie bonden hebben samen uiteindelijk besloten dat het standaard tarief bij voorinschrijving € 15 is, de bijkomende inschrijfkosten mogen maximaal € 25.00 zijn.
De bijkomende inschrijvingskosten zijn voor de organisatie van de wedstrijd en die zijn uiteindelijk degene die bepaald hoe veel dat wordt, niet de KNWU, de Belgische bond of de Luxemburgse bond. De organisatie in Nieuwkuijk dacht dat de € 25 gevraagd moest worden voor het inschrijven. Maar dat was een helaas dure vergissing en die is op de tweede dag rechtgezet met minder inschrijvingsgeld,’licht Coppers toe.

‘In eerste instantie waren de inschrijfgelden veel hoger omdat de Luxemburgse bond niet de gelden tot haar beschikking heeft, net als de Belgische en Nederlandse bond. Maar in het overleg is besloten om toch een lager bedrag te vragen.
Belangrijk is ook om het regelement te lezen, net als de voorwaarden en schrijf op voorhand in. Op het moment dat je inschrijft, moet je ook betalen. Dit gebeurt met een reden en geeft de organisaties en bonden de kans om alles zo goed mogelijk op voorhand te regelen. Je inschrijven en niet meteen betalen, dan blijven er veel renners weg zonder iets te laten weten en dat willen we zo veel mogelijk vermijden,’aldus nog Coppers.

Een ander zaak is dat de MTB sport en de organisaties niet zelfbedruipend zijn met sponsorgeld en dat het daarom uit andere dingen moet komen. Ook in andere landen zijn deze tarieven zo hoog en is er echt niets aan te doen. Eén zaak waar de KNWU mee voorop loopt is het rekening rijden en het kost de Nederlandse bikers eigenlijk nog een keer geld per wedstrijd en dat is ook een verschil met de Belgische en Luxemburgse bikers.
Links en rechts heb ik bij de buitenlandse bikers eens om commentaar gevraagd. Maar die vinden het normaal omdat dat bij hun zo ook gebeurt met deze inschrijfgelden.

Ik hoop iedereen voldoende informatie te hebben gegeven. Zo niet, dan kan u altijd contact opnemen met de coordinator André Coppers, andre.coppers@belgiancycling.be.

Jan van Dijk