Marianne Vos wint bij de vrouwen in Beneluxcup Nieuwkuijk

Marianne Vos wint bij de vrouwen in Beneluxcup Nieuwkuijk

Marianne Vos heeft de openingswedstrijd van de Pearl-Izumi Beneluxcup gewonnen in Nieuwkuijk. De Brabantse veelvoudige kampioene haalde het van Anne Terpstra en Annemarie Worst.

Marianne Vos die acte de présence geeft, zorgt voor publiciteit voor het vrouwen mountainbiken. Die is groter dan ooit nu en alleen maar goed voor de sport. Gespannen gezichten zagen we aan de start van de eerste uit de serie van acht wedstrijden. Een goed resultaat halen is immers belangrijk voor de opstelling voor de start van de volgende PI-Benelux cup wedstrijden.

Na twee ronden reden Annemarie Worst , Marianne Vos en Nederlands kampioene Anne Terpstra aan de leiding. Daarachter reden Laura Turpijn en Alice Pirard. Vos, Terpstra en Worst reden langzaam maar zeker verder weg van de andere vrouwen. Op twee ronden voor het einde lag de uiteindelijke uitslag al zo goed als vast.

Anne Terpstra en Marianne Vos trokken vol door. Zo moest Annemarie Worst haar inspanningen bekopen met een inzinking. Uiteindelijk ging Marianne Vos in de laatste ronde een felle strijd aan met Anne Terpstra. Dat resulteerde in een hele kleine voorsprong in het laatste bosje voor de finish en leverde Marianne Vos de zege op voor Anne Terpstra en Annemarie Worst.

Anne Terpstra was tevreden na afloop. ’Ik was overdonderd door de vele aanmoedigingen vandaag. Ik heb ervan genoten en het motiveerde me nóg meer. Bedankt aan iedereen die zich voor me heeft laten horen! Daarnaast wil ik het Habitat Mountainbike Team bedanken voor de perfecte support! Op naar de volgende race, ‘vertelde Anne.

In de achtergrond woedde een zware strijd tussen Laura Turpijn, Petra Mermans, Hielke Elferink, Marlo Koevoet, Anne Tauber en Lisa Mitterbauer. Deze strijd werd uiteindelijk beslist in het voordeel van Laura Turpijn die elke ronde beter ging rijden. Zij eindigde vierde gevolgd door Anne Tauber op 5 en Marlo Koevoet op 6. De eerste buitenlandse renster vinden we terug op de zevende plaats en is Lisa Mittebauer uit Oostenrijk. Achtste plaats is voor Hielke Elferink. Zij was absoluut niet tevreden, maar na een matige Cape Epic toch niet meer uit haar lijf kreeg. Ze hoopt op betere tijden in de volgende wedstrijden.

De negende plaats en eerste Belgische bikester was Petra Mermans. Ze was zeer tevreden achteraf en gelukkig met de aandacht. Net in de top tien zat ook Laura van Regenmortel. Het SBJ Biketeam kan bij de vrouwen tevreden terug kijken op deze wedstrijd.

In het algemeen zagen we een mooie wedstrijd van zowel de leiders als de achtervolgers. Dit belooft voor de tweede wedstrijd in Houffalize op 1 mei.

Jan v Dijk