Andreas Seewald wereldkampioen marathon, Wout Alleman vierde

Andreas Seewald wereldkampioen marathon, Wout Alleman vierde

De Duitser Andreas Seewald is de nieuwe wereldkampioen marathon. Hij volgt de Columbiaan Leonardo Paez op, die door een blessure forfait moest geven. Het zilver was voor Paez ‘land-en ploeggenoot, Diego Arias Cuervo. Het brons ging naar de Portugees José Dias. Onze landgenoot Wout Alleman werd knap vierde.

Frans Claes gaf forfait door een blessure. Hij bereidt zich nu voor om samen met Jens Schuermans de Cape Epic ter rijden.

Wout Alleman was verrast met zijn vierde plaats tussen al de wereldtoppers. ‘Nee, ik had het eigenlijk niet echt meer verwacht. De laatste weken voelde ik dat het beste er wat vanaf was, maar ik heb er alles voor gedaan de laatste maanden. Ik had echt een goeie dag. De eerste twee uur deed ik nog mee in de kopgroep, maar kreeg dan een zwak moment. Ik verloor een 20-tal plaatsen en moest even herstellen. Daarna reed ik gewoon verder op mijn eigen tempo en bleef eten en drinken. Het laatste uur ging echt heel goed en reed ik hetzelfde tempo zelf als de twee koplopers en kon zo nog heel wat plaatsen opschuiven om uiteindelijk vierde te worden. Net naast het podium, toch super tevreden over mijn eerste WK. In de toekomst hoop ik terug te keren en mee te doen voor een medaille. Nu neem ik even rust en rijd nog de Brasil ride in november om het seizoen af te sluiten,’ besloot de Belgische kampioen.


Bij de vrouwen won de Oostenrijkse de jonge Mona Mitterwallner voor de afscheidnemende Maja Wlosczcowska en de Spaanse Natalia Fischer.


Foto: FB Andreas Seewald