Anne Tauber verlengt contract tot Tokio bij CST Sandd American Eagle mountainbike racing team

Anne Tauber verlengt contract tot Tokio bij CST Sandd American Eagle mountainbike racing team

Anne Tauber heeft haar contract met het CST Sandd American Eagle MTB racing team  van Bart Brentjens voor twee jaar, tot aan de Spelen van Tokio, verlengd. Met als ultieme doel: een medaille op de Spelen. 

Anne startte dit jaar in januari bij het team. Niet enkel 2017 was een goed seizoen, ook dit jaar verraste opnieuw door aan de top van de vrouwen elite categorie post te vatten. 

Met een enorme motivatie, passie en de juiste attitude startte Anne in de wereldbeker met een derde plaats in Stellenbosch, Zuid-Afrika. En meer podia volgde. Ondanks haar crash in Val di Sole, boekte ze verder vooruitgang en resultaten in de top van het mountainbike veld.

De veelzijdige getalenteerde Anne, die aan marathon schaatsen doet in de winter, past goed in het team. Beiden gedreven door dezelfde spirit. Ze komt goed overeen met de andere rijdster, Yana Belomoina, die één van de beste vrouwen van de wereld is. Ze delen dezelfde passie. Anne en Yan stimuleren elkaar in hun ambitie.

Bart Brentjens, Teammanager CST Sandd American Eagle MTB Racing Team: 

‘Ze startte dit jaar direct groots. Met Anne haar karakter en ambitie is het plezierig om te werken met haar. Ze past perfect in ons team en haar staff. Met minder dan twee jaar te gaan richting Tokio, is het fantastisch om te werken met gemotiveerd renners met de juiste focus. Het geeft de energie die zal leiden tot onze doelen.’

Anne Tauber, CST Sandd American Eagle, Rotor, NED

Anne Tauber, nummer 5 in de Elite Women UCI Ranking: :

‘Ik ben erg gelukkig om mijn mountainbike carrière met dit team verder te zetten. Vorig jaar besliste ik om te gaan voor een nieuwe stap en startte fier in de kleuren van dit team. Het werd een succesvol seizoen. Ik leerde veel van de ervaren teammanager Bart Brentjens en haalde voordeel uit deze gedreven staff, in een goede atmosfeer en ik voelde me absoluut gemotiveerd en was zo in staat om resultaten te halen. Met een nieuw seizoen in het vooruitzicht evenzeer een opwindend seizoen dat daarop volgt met de Spelen, kijk ik uit naar de samenwerking met het team. Het geeft me vertrouwen en stabiliteit om in het team te blijven en te werken met de goede middelen voor de komende twee jaren. Naast dit is het een eer te racen met de mooie American Eagle mountainbike.’ De Olympische Spelen in Tokio worden gehouden van 24 juli tot 9 augustus. Mountainbike is geprogrammeerd op 27 en 28 juil. 

Bron: PM

Foto’s: Irmo Keizer