Veldrit Boortmeerbeek 18 november 2018

Veldrit Boortmeerbeek 18 november 2018

Op de vijfde editie van de Parkcross was het uitkijken hoe de meisjes en jongens van de jeugdcategorie het zouden doen daar in Boortmeerbeek. Op de snelle omloop mochten zij hun wedstrijd betwisten. Jana Van der Veken stond met 40 deelnemers aan de start waaronder vier meisjes. Jana maakte een zeer slechte start en moest aan een sterke inhaalwedstrijd beginnen. In de eerste ronde had ze nog de pech dat er voor haar net een valpartij gebeurde waardoor zij tot stilstand gedwongen werd. Even rustig blijven en dan vol in de achtervolging gaan. Ze kon mooi opschuiven en werd algemeen 15e. De eindoverwinning bij de meisjes was voor haar. De winst in de reeks van de 14jarigen ging naar Willem Janssens die Mike Uyterhoeven achter zich wist te houden. De derde plaats was voor Gilles Dockx.

Bij de 12 jarigen kregen we 39 rijders aan de start waaronder Lars De Nys en Milan Van der Veken. Lars moest als voorlaatste naar de start gaan. Dat is natuurlijk niet zo’n goede uitgangspositie want dan moet je al van bij het begin van de wedstrijd beginnen te achtervolgen. Dan zijn er al heel wat pijlen verschoten om voorin te kunnen geraken. Maar Lars reed een voortreffelijke eerste ronde. Tijdens de tweede ronde slaagde hij erin om voorin de kopgroep plaats te nemen. Even wat op adem komen om zo de finale in te gaan. In de laatste ronde probeerde hij om naar de winst toe te rijden. Het werd hem verhinderd door een gedubbelde renner en daardoor verloor hij de aansluiting om mee te strijden voor de winst. Hij kwam als vierde over de finish. Milan Van der Veken had in Boortmeerbeek een matige start. Op de snelle omloop was het uitzoeken waar je de tegenstanders voorbij kon rijden. Hij kon zijn wedstrijd goed indelen en kon opschuiven naar een 25e plaats. De overwinning bij de 12e jarigen was voor De Clercq Naud voor Danckaarts Xander en Meeusen Lennert.

Bij de 13 jarigen ging de winst naar Axel Van den Broek. Hij kende zijn meerderen in Bossaert Senn die tweede werd en Tjalle Dries die de derde plaats in de wacht sleepte.

Bij de 10ejarigen kregen we de winst voor Matiz Geens die de achtervolgers liet zien hoeje over de balken heen moest. De tweede plaats ging naar Ibren Thijs en LukasDe Mayer werd derde. Iljo De Nys kwam als 12e over de finish met eenachterstand van 1.11 op de winnaar.

Publicatie : Nancy Aerts – Foto’s : renners zelf/Robert Goedgezelschap