Annemarie Worst zet de puntjes op de I in Maldegem

Annemarie Worst zet de puntjes op de I in Maldegem

Naar jaarlijkse gewoonte is er een week na het wereldkampioenschap altijd een midweekcross in Maldegem. Ook dit jaar werd de Parkcross van Maldegem gereden op woensdag, 08 februari 2023 met een verrassende winnares bij de dames namelijk Annemarie Worst

Vier dagen na het Wereldkampioenschap in Hoogerheide mogen de dames zich weer klaar maken om tegen elkaar te battlen voor de winst in de Parkcross in Maldegem. Dit keer geen TV cross maar niet te min een spektakel voor de aanwezigen rondheen het parcours.

Het was de Belgische Laura Verdonschot die de beste papieren had en meteen als eerste het veld in ging. Achter haar kregen we Leonie Bentveld en topfavoriete Inge Van der Heijden. Het duurde niet lang alvorens de topfavoriete haar rol kwam waarmaken. Maar in haar zog volgende ook Manon Bakker en Annemarie Wost.

Deze laatste leek mij heel rustig en gecontroleerd de wedstrijd ondergaan. Maar in de tweede ronde maakte zij een foutje en moest de kop even laten gaan. Met Denise Betsema in haar wiel probeerden ze met twee de kloof te dichten.

In de slotronde probeerde Annemarie Worst haar medevluchters onder druk te zetten en wierp zij een bommetje waardoor ze haar naaste concurrenten meteen onder druk zetten. Niemand had een pasklaar antwoord waardoor de renster van 777 haar overwinning kon pakken.

Uitslag, vrouwen
1. 

flag-nl

Annemarie Worst
2. 

flag-nl

Manon Bakker
3. 

flag-nl

Denise Betsema
4. 

flag-nl

Inge van der Heijden
5. 

flag-be

Laura Verdonschot
6. 

flag-nl

Leonie Bentveld
7. 

flag-it

 Rebecca Gariboldi
8. 

flag-gb

Anna Kay
9. 

flag-it

 Francesca Baroni
10. 

flag-be

Julie Brouwers

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Luc Wilms