Michael Vanthourenhout wint de cross in Maldegem bij de elites mannen

Michael Vanthourenhout wint de cross in Maldegem bij de elites mannen

De Parkcross van Maldegem zorgde bij Eli Iserbyt voor fustraties en woede naar Laurens Sweeck toe maar de winst ging naar zijn teamgenoot Michael Vanthourenhout.

Dat Eli Iserbyt en Laurens Sweeck niet de beste maatjes zijn dat weet iedereen. In Maldegem streden de twee allebei voor de overwinning. Maar vlak voor de materiaalpost vond er zich een incident plaats volgens Eli Iserbyt. Hij zou door Laurens Sweeck gehinderd zijn geworden en in de hekken worden gereden. Maar dat was een beetje overdreven.

Na de wedstrijd stapte Eli Iserbyt naar de jury om klacht neer te leggen tegen Sweeck maar uiteindelijk werd deze klacht geseponeerd door de wedstrijdleiding omdat er geen beelden van zijn en volgens hen Laurens Sweeck niks verkeerd had gedaan.

Eli Iserbyt werd uiteindelijk vijfde en zijn teamgenoot Michael Vanthourenhout mocht de winst op zijn palmares bijschrijven.

Het zullen nooit de beste vrienden meer worden. Na afloop liet Laurens Sweeck weten zich van geen kwaad bewust te zijn en niks verkeerd te hebben gedaan.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Luc Wilms