Annika Langvad en Anna van der Breggen pakken laatste rit en eindzege in Cape Epic

Annika Langvad en Anna van der Breggen pakken laatste rit en eindzege in Cape Epic

Annika Langvad en Anna van der Breggen (Investec-songo-Specialized) pakten hun zevende etappeoverwinning in de Absa Cape Epic. Het was voor Langvad haar vijfde eindoverwinning in de slopende achtdaagse.

Op zondag op Val de Vie Estate reed de vijfvoudige wereldkampioene Marathon Langvad, en wereldkampioene op weg en Olympisch kampioene van der Breggen, weg van Candice Lill en Adelheid Morath (Summit Fin) in de laatste kilometer van de Grand Finale rit om een overwinning te behalen.

High fives voor Annika en Anna

Het Investec-songo-Specialised duo bevestigde een week geleden hun superioriteit op de openingsproloog op de hellingen van het Table Mountain National Park.
In de 70 km lange laatste etappe van de Universiteit van Stellenbosch naar Val De Vie Estate eindigden Lill en Morath op slechts 17 seconden achterstand, maar waren meer dan 30 minuten achter in het algemeen klassement. Ariane Lüthi en Maja Wloszczczowska (Kross-Spur Racing) eindigden als derde in zowel de rit als het klassement.

Langvad was verrassend rustig over het behalen van haar vijfde eindoverwinning en het evenaren van het record van Absa Cape Epic groten Karl Platt en Christoph Sauser. Haar focus lag eerder op Van der Breggen en haar eerste overwinning.

“De Absa Cape Epic is altijd zo intens, de ups en downs …. het is dit jaar zo emotioneel geweest. Het is zo’n goede week geweest en ik heb echt genoten van het rijden met Anna en het vormen van een nieuw partnerschap. Het is een ware explosie geweest. Elke keer zijn de Absa Cape Epic races anders. Een wegrenster in de Absa Cape Epic brengen en haar transformeren in een mountainbiker is zo geweldig geweest. Het is zo’n geweldige ervaring om haar elke dag beter te zien worden”.

Van der Breggen zag er opgelucht uit nadat ze haar grootste fietsweek ooit heeft voltooid. “Het was een hele zware week. Het was zo’n nieuwe ervaring en zo leuk om iets totaal nieuws te doen en de grenzen te zien waar je je lichaam kunt verleggen. Soms vond ik het lijden niet leuk, maar het was zo’n leuk ding om te doen. Ik denk niet dat mijn lichaam ooit zo moe is geweest en ik denk niet dat ik ooit zoveel uren op de fiets heb doorgebracht in een week. Het was moeilijk in het begin, maar nu weet ik hoe het voelt om te bereiken wat we hebben gedaan.”

En wat is er nodig om Langvad te verslaan, die nu alle vijf keer gewonnen heeft dat ze de Absa Cape Epic is begonnen?
“Ik weet het niet” zei ze met een glimlach – en het lijkt erop dat haar tegenstanders het ook niet weten.”

Bron: PM

Foto: Nick Muzik