Nino Schurter en Lars Forster pakken eindzege in Cape Epic

Nino Schurter en Lars Forster pakken eindzege in Cape Epic

Na 8 dagen van zware etappes hebben SCOTTT-SRAM’s Lars Forster en Nino Schurter de eindzege van de legendarische Cape Epic gepakt. In de laatste etappe van de Zuid-Afrikaanse trail mekka Stellenbosch naar Val de Vie wisten de Europees kampioen en de wereldkampioen de resterende 70km en 1800m verticale beklimming zonder problemen door te komen. Forster en Schurter kwamen vandaag als 14de binnen en hielden gewoon een oogje in het zeil om de eindzege veilig te stellen en bleven dicht bij hun belangrijkste rivalen, team Cannondale met Marathon wereldkampioen Henrique Avancini en Manuel Fumic. Met meer dan 7 minuten voorsprong op Avancini en Fumic in het klassement heeft het winnende team van SCOTTT-SRAM uiteindelijk bewezen het dominanste team te zijn in de afgelopen acht dagen, 630 km en 16650 m klimmen.

“De Cape Epic van dit jaar bewees opnieuw de meest brute race ter wereld te zijn. Ik ben super trots op mijn hele team, inclusief alle medewerkers en de support crew – zonder hun inspanningen overdag en ’s nachts tijdens die week zouden we niet in staat zijn geweest om op ons best te presteren en uiteindelijk te winnen”, zei Nino Schurter in de finishzone op het landgoed Val de Vie.

Teammanager Thomas Frischknecht: “Deze week was iets anders dan alleen maar een wandeling in het park. Ik ben super enthousiast over hoe goed de twee kampioenen Lars Forster en Nino Schurter de afgelopen week hebben gepresteerd, waardoor ze uiteindelijk de Cape Epic hebben gewonnen. Ik ben erg trots op het hele team. We hadden het moeilijk in het begin van de race, maar dankzij de grote inzet van de hele crew hebben we de boel op z’n kop gezet en konden we uiteindelijk het algemeen klassement winnen. We hadden momenten waarop het er niet meer zo goed uitzag voor ons. Alleen dankzij de niet aflatende inzet van alle betrokkenen is een geweldige teamoverwinning als het winnen van de Cape Epic mogelijk”.
Nino Schurter: “Alles ging volgens planning in de laatste etappe. We wilden in eerste instantie vechten voor de ritzege, maar Lars moest vandaag zijn enorme inspanningen tijdens de week betalen en leed. Dus bleven we bij ons back-up team en het Cannondale team om alleen de eindzege veilig te stellen. Het was een geweldige week, ons hele team werkte de hele week perfect samen.
Nino Schurter: “Ik ben uitgeput maar erg blij dat ik mijn tweede Cape Epic-titel kon bemachtigen. Lars Forster was super sterk deze week, zonder hem zou het niet realistisch zijn geweest om voor de eindzege te gaan. Zijn sterke inspanningen waren cruciaal, vooral in het midden van de week toen het er niet zo goed voor ons uitzag. We draaiden de boel om met de hulp van ons back-up team, Andri Frischknecht en Gert Heyns. Ook hun geweldige prestaties kunnen niet hoog genoeg worden beoordeeld”.
Lars Forster: “Vandaag was weer een zware dag. Ik leed en moest hard vechten, want ik was echt op mijn limiet. Ik begon sterk in de eerste fasen, maar ik verloor mijn energie tegen het einde van de dag. We hebben echter een fantastische week achter de rug, en we hebben het gehaald. De beste momenten die ik heb meegemaakt waren bij de start van de proloog, samen met al zijn opwinding, evenals onze aanval in de tweede etappe toen we een enorme voorsprong op onze rivalen kregen. Ondanks de mechanische pech waar we mee te maken kregen, voelde het de hele week alsof we in een stroomversnelling zaten. Ik geloof dat we deze overwinning echt verdiend hebben. Het was geweldig om de Cape Epic te ervaren met al het mooie landschap, de toeschouwers en natuurlijk de Western Capes’ trails. “

Bron: PM

Foto: Nick Muzik