Antwerps Kampioenschap in Massenhoven op 28 april 2013

Antwerps Kampioenschap in Massenhoven op 28 april 2013

ava

Weinig rijders van de andere provincies aan de start tijdens het Antwerpse Kampioenschap in Massenhoven maar niettegenstaande mooie wedstrijden te zien…. Verrassende kampioenen!

 

Op 28 april 2013 werd het Antwerpse Kampioenschap verreden in Massenhoven. Maar liefst een vierhonderd tal piloten zakten af om aldaar hun wedstrijd te betwisten. In maar liefst 72 verschillende manches werd er gestreden om die welbegeerde titel van Antwerps Kampioen.

Bij de Cruisers Girls was de Antwerpse titel weggelegd voor Joni Mondelaers – Jill Boumon die tijdens de eerste manche ten val kwam moest zich uiteindelijk tevreden stellen als Vice Antwerpse kampioene. De derde in de rij was Peggy Mariën. Ook in die volgorde kwamen de dames over de finish voor de dagoverwinning.

Bij de Cruisers – 30 jaar was het Jordi Goovaerts die het tempo bepaalde. Van Start tot finish een strakke lijn rijden en de deuren dichthouden dat resulteerde voor hem in de prachtige titel van Antwerps Kampioen De tweede in de rij voor de Antwerpse titel was Thor Claessens bij de cruisers – 16 jaar. De overwinning bij de Cruisers 17-29 jaar was voor Bram Joossens – tweede werd Jan Van Mechelen en de rij werd vervolledigd door Kenneth Goovaerts. De dagoverwinning in de cruisers -30 jaar was voor Jordi Goovaerts gevolgd door Bram Joossens en derde was Jarno Forrest.

Bij de cruisers 30+ waren alle ogen gericht op Sammy Deschepper. Van Start tot finish hield hij het tempo stevig vast. De concurrenten werden op achtervolgen aangewezen. De nieuwe Antwerpse Kampioen heet dus Sammy Deschepper voor Guy Geerts en het derde podiumplaatsje was voor Van Gastel Wesley. O0k in die volgorde kwamen de heren op het podium voor het dagklassement.

Bij de Girls 5-6 jaar stond er geen maat op de Limburgse rijdster Kaylani Bartels. Alle reeksen schreef ze met gemak op haar naam. Meestrijden voor de titel van Antwerps Kampioene kon de dame uit Zolder niet maar niet temin was haar overwinning eentje om U tegen te zeggen. De titel om Antwerps Kampioen te worden ging tussen Sterre Van Gastel – Chinook Lambrechts en Nele Wouters. In deze volgorde werden de namen genoteerd aan de finish.

Girls 7-6 jaar was het uitkijken wie aldaar de nieuwe kampioene zou worden. We kregen een goede start te noteren van Roxanne De Kegel. Achter haar werd er gestreden door Merel Van Gastel en Lisa Conings om de tweede en de derde plaats. Roxanne had een halve bocht voorsprong op haar naaste achtervolgers Merel en Lisa. Zo werd de dagzege ook verdeeld.

Girls 9-10 jaar was het uitkijken of Nieke Coppens de titel naar zich toe kon trekken. De snelstarter van deze reeks was Thessa Van Saen gevolgd door Forrest Jukka. Deze twee dames kwamen niet in aanmerking voor de Antwerpse Titel maar verdeelden de punten voor de dagzege onder hun beide. De derde in de rij Nieke Coppens kon goed meegaan in het wiel van Jukka en kreeg zo de nieuwe trui van Antwerps Kampioene rond haar lichaam. De tweede voor het Antwerpse Kampioenschap was Zoë Schaerlaeken. Femke Verelst mocht als derde op het podium.

Yelisse van Den Broek was diegene die een jaar lang de titel van Antwerps kampioene mag dragen. Zij had strijd tot in de laatste boch met Gaetane Meerts en Delphine Deschepper. In deze volgorde kwamen ze over de finish voor de eindoverwinning. De ereplaatsen in het Antwerpse kampioenschap werd verdeeld met de overwinning van Yellisse – tweede werd Gaetane Meerts en derde in de rij was Zara Vingerhoets.

Girls 13-14  jaar was het een snelle start voor Chira Mondelaers – Katho Bogaerts en Bo Van Tiggelt vochten de strijd tussen de tweede en de derde plaats uit. Maar geen van deze Dames kon de titel van Chiara nog afpakken en moesten dus respectievelijk tevreden zijn met een tweede en een derde plaats in het Antwerpse Kampioenschap maar ook in de dagzege.

Boys 5-6 jaar: een supersnelle start van Axl Bosch. Achter hem werd er gestreden door Brend Van Aerschot en Geen Keanu voor de ereplaatsen in de dagzege. De nieuwe Antwerpse Kampioen luistert naar de naam van Axel Bosch – tweede werd Keanu Geens en derde in de rij was Rune Raeymaekers.

Stef Lippens had zijn zinnen gezet op deze wedstrijd bij de boys 7 jaar. En hoe geconcentreerd deze jongen aan de start stond was met geen pen te beschrijven. Niks of niemand zou hem van de nieuwe titel van Antwerps Kampioen houden. Op welke wijze hij de finale aanvatte was zeer imposant te noemen. Hij vocht de strijd uit met Boyen Jelle en Boeckx Sam. In deze volgorde namen ze ook plaats op het podium en in het dagklassement namen ze dezelfde plaatsen in.

Boys 8 jaar : Snelstart voor Tjörven Mertens maar deze kon niet meestrijden voor de Antwerpse Titel. Dus achter hem was het de strijd die in de gaten moest gehouden worden. Mike Uyterhoeven vocht met Michiel Hufkens de titelstrijd uit. De eerstgenoemde kon het voordeel naar zich toe trekken in de laatste rechte lijn. Derde in de rij werd Thur Leysen. Een valpartij na de tweede hindernis zette al enkele kandidaten voor de titel naast de omloop.

Wie zou daar de Antwerpse titel op zijn naam schrijven? Met deze vraag gingen de boys 9 achter het starthekke staan. Spanning te snijden bij de start. In deze klasse waren er al heel wat kandidaten voor de titel gesneuveld in de halve finale. Dus wie de nieuwe kampioen zou worden was een open vraag. Een spannende strijd met een valpartij aan de laatste bocht zorgde ervoor dat de nieuwe kampioen luistert naar de naam van Yari Bellens Witze Baudet werd de tweede en Pascal Wijns mocht het podium van de Antwerpse titel vervolledigen. De dagoverwinning was voor Yari Bellens – Aurelien Vaessen werd tweede en de derde ereplaats voor de dagzege was voor Witze Baudet.

Boys 10 jaar lag alle druk op de schouders van Gianni Vermaelen. Hij moest ervoor zorgen om de concurrenten voor de titel Wannes Mariën en Didi Van Tiggel achter zich proberen te houden. Het ging gelijk op in de eerste lijn van het parcours. Maar door een prachtige bochtinschatting van Gianni was het gat gemaakt, althans dat dachten de supporters. Wannes deed er nog alles aan en strijdde tot op de meet maar uiteindelijk was het voordeel voor Gianni – Wannes Marien werd tweede en Didi Van Tiggel derde. Ook dezelfde volgorde voor de dagzege.

Boys 11 jaar Een supêrstart voor de topfavoriet Senne Buysen. Een vlekkeloze ronde afwerken en de titel was binnen. Toch moest ook hij strijden tot de laatste bocht om de titel naar zich toe te trekken. Jarne Serneels bood heel wat weerwerk maar moest uiteindelijk de duimen leggen. Derde in de rij werd de dame uit het gezelschap Nieke Coppens.

Bij de 12 jaar was het Siebe Francken die de bliksemstart op zijn naam liet schrijven. Achter hem gingen er een aantal kandidaten voor de eindoverwinning tegen de grond. Jari Weyenberg hield de deuren goed dicht en eindigde als tweede in de rij voor de dagzege. Tessa Zwaenenpoel kwam mooi op de derde plaats binnen. Zo hebben ze de titelstrijd en de dagzege onder hen verdeeld.

Sybren Geens was een maat te sterk bij de boys 13 jaar. De ganse dag liet hij zijn naam gelden zo ook in de finale van de dag. Diegenen die in zijn spoor kon meegaan was Jarno Bellens en Kobe Heremans. De ereplaatsen werden door hen zo verdeeld. Robbe Verschueren had een mindere start maar kon zich mooi in de kijker rijden door het prachtige bochtenwerk dat hij zijn supporters liet zien. Uiteindelijk moest hij tevreden zijn met de vierde plaats.

Boys 14 was Brett Jacobs een maatje te sterk voor zijn concurrente. Teamgenoot en trainingspartner Pjotr Paeshuyse kon de schade enigszins beperken en kwam als tweede over de streep. Derde in de rij was Brent Van hoof die prachtig weerwerk bood maar uiteindelijk tevreden moest zijn met de derde stek.

Boys 15 jaar ging alles goed voor Jordi Goovaerts. Hij kon zijn wedstrijd indelen zoals hij het zelf wou en won zo een prachtige dagzege en de titel van Antwerps Kampioen. Ruben Gommers was iets minder in de start en dat moest hij gelden. Hij bood heel mooi weerwerk naar Jordi toe maar kwam nipt tekort in de eindafrekening. Dus een ontgoocheling voor Ruben Gommers die uiteindelijk tweede werd. Derde in de rij was Andy Ruts.

Seppe Willems mag zich de nieuwe Antwerpse Kampioen noemen bij de boys 16 jaar. Achter hem werden Stef Van Mechelen en Svendsen Goemans knap twee en drie voor de dagzege. Twee en drie in het Antwerps Kampioenschap werd Stef Van Mechelen en Dieter Van Ginnekem.

Boys 17+ was het uitkijken naar Thomas Cools. Hij zou maar al te graag opnieuw de Antwerpse Kampioen worden. En dat deed hij ook op een verbluffende manier. Van Start tot finish bepaalde hij het tempo. Yannick Bunneghem en Lawrence Van De Weerdt konden alleen maar toekijken en de verdere ereplaatsen onder hen verdelen.

Voor de masters 30+ was de titel voor Björn Wijnants voor Joost Bogaert en Guy Geerts. Myrthe De Rijk en Lisse Adams werden Antwerps Kampioene bij de Girls 15-16 en de Junior Women. Torri Van de Perre mag de titel dragen bij de Elites Women.

Toontje Jacobs bepaalde het mooie weer bij de Junior en Elites Men. Niemand kon op zijn wiel volgen en de titel werd dus voor hem genoteerd. Tweede in de rij werd Nick De Proost en Derde Jeroen Torfs bij onze Elites Men. Sander Vermeiren werd de nieuwe Antwerpse Kampioen bij de Junior Men. Naast hem op het podium kregen we op twee Dieter Willemse en Vervoort Kobe mocht het podium vervolledigen.

Prachtige titelstrijd gezien in de provincie Antwerpen.