Arnaud Dubois pakt achttiende titel op BK Zolder

Arnaud Dubois pakt achttiende titel op BK Zolder

ava

Het BK was ontegensprekelijk erg succesvol voor de organiserende club BMX Club Circuit Zolder. Ook  BMX Dessel 2000 was goed voor viermaal goed. Maar ook De Molensprinters, Peer BMX en Bekaf Aarschot bezetten vele podiumplaatsen. Arnaud Dubois pakte zijn achttiende titel, Elke Vanhoof fietst dit seizoen eveneens verder in haar tricoloretrui.

Angie Vandeput(Belgium Chase BMXteam) mocht de titeldebatten openen bij de Cruisers Girls in blok 1. Ze haalde het vlot van Lieze Crauwels(Bekaf) en Jill Baumon.(Molensprinters)

Angie leefde het hele seizoen al toe naar het BK in haar provincie. ‘Ik was heel zenuwachtig voor dit BK. Ik had al veel goede Topcompetities gereden en ook in de Flanderscup liep het vlot. Maar dat bracht natuurlijk extra druk met zich mee. In de eerste reeks was ik heel nerveus. Ik dacht zelfs dat ik ging vallen in de starthekken. Zo erg had ik het te pakken. Maar die reeks won ik na een slechte start en daarmee waren alle zenuwen weg. In de tweede reeks ging het heel vlot, ik had geen zenuwen meer. Daarmee plaatste ik me voor de finale en na slechte start kwam ik terug om dan vlot te winnen. Het is een beloning voor een prachtig seizoen. Het is mooi om zo kampioen te worden. Maar ik heb nog meer ambitie. In Peer wil ik Limburgs kampioen en ook Vlaams kampioen worden. Hiervoor ben ik extra gemotiveerd,’vertelt Angie. De Zonhovense zal volgend weekend niet deelnemen aan het EK.’Ik heb nooit Europese wedstrijden gereden en ik wil hier eerst voor trainen. Daarom ben ik er op het EK in Dessel niet bij. Ik twijfel nog of ik ook aan de Drie Landenwedstrijd in Zolder in september ga deelnemen,’besluit Angie.

Jordi Govaerts(Bollansee BMXshop) pakte goud bij de Cruisers -16 voor Jarno Forrest (BMX Gent) en Kenny Vanmeert( Peer BMX). Bij de Cruisers 17-29 was Jari Cammans(Dennenteam) de beste voor Yannick Bunneghem(Dessel) en Pierre-Yves Leroy. Benoit Dupont(Blegny) was beter dan Sammy Deschepper(Versluys beachbikers) en Guy Geerts(Molensprinters). We hadden een beeldinterview met de legendarische Guy Geerts, dat je later deze week kan bekijken.

Bij de Girls 5/6 trok Julie Vranken(Bekaf) aan het langste eind voor Kaylani Bartels(Zolder)en Sterre Van Gastel(Molensprinters). Roxanne De Kegel pakte goud bij deGirls 7/8 en klopte daarvoor Merel Van Gastel(Molensprinters)en Chayen Lambrechts. Wereldkampioene Kjelle Poets(Dessel)was outstanding bij de Girls 9/10. Zilver was voor Cloë Greenwood(Peer) en brons voor Aiko Gommers(Bekaf) die op zijn beurt zijn tweelingsbroer Robyn Gommers vooraf ging.

Rune Smets(Zolder) versloeg Rune Raeymaekers bij de Boys 5/6. Mika Ooms was derde. Niels Appermont(Zolder) pakte opnieuw goud op zijn thuisparcours bij de Boys 7. Hij was beter dan Neo Tielens(Peer), de kampioen van vorig jaar. Matisse Geraerts(Zolder) deed zijn teammaten na bij de Boys 8 en verwees Tjörven Mertens(bmxstars) naar de tweede en Nathan De Fauw(Ostendbmxclub) naar de derde plaats. Seppe Laenen(Zolder) pakte zijn vierde titel bij de Boys 9 voor Wannes Magdelijns(Lion d’or) en Jools Melis(Dessel). Seppe Laenen leeft voor zijn sport. ‘We hebben er alles gedaan voor deze titel. Seppe lette op zijn voeding, trainde met zijn papa in Zolder. Hij is helemaal gek van bmx en leeft voor zijn sport. Deze titel is er dan ook gekomen door hard werken,’ zegt mama Erica Cavicchia.

Dees Dewitte sloot blok 1 af bij de Boys 10 met de zege en versloeg teammaten Didi Van Tiggel en Wannes Mariën van de Molensprinters.

Gianluca Pollefliet(Top Gearbmx) zegevierde bij de Boys 11 voor Senne Buysen(Molensprinters en Kjentill Bartels(Zolder). Yenten Meiresonne werd Belgisch kampioen bij de Boys 12  en versloeg Thomas Jamar(Soumagne) en Robbe Wijckmans(Zolder). Rune Deburchgrave pakte het enige goud voor Peer BMX bij de Boys 13 Jarno Bellens(bmx Gent) en Sybren Geens(TopGearbmx). Brett Jacobs(Dessel) werd voor de zesde keer Belgisch kampioen, ditmaal bij de Boys 14. Met hem kan je ook een beeldinterview verwachten. Hij klopte Elias Verbinnen(Bekaf) en Marnicq Janssens(Dennenteam). Ruben Gommers (Boys 15) was de beste in zijn categorie en liet Andy Ruts(Ravels) en Sander Habex(Zolder) achter hem.

(klik op de foto om te vergroten)

Mathijs Verhoeven(Dessel) was outstanding bij de Boys 16 voor Frederique Claes(Zolder) en Sam Claes(Peerbmx). Thomas Cools veroverde zijn zoveelste Belgische titel bij de Boys 17+ voor Yannick Bunneghem(Dessel) en Arne Maes(TopGearbmx). Bjorn Wynants werd opnieuw kampioen bij de Master 30+ voor Benoit Dupont(Blegny) en Guy Geerts(Molensprinters).

Yelisse Van den Broeck(Bekaf) werd Belgisch kampioene bij de Girls 11-12 voor Jinke Verbraeken(Dessel) en Laura Driesen(Peer). Iliana Pollefliet(TopGearbmx) haalde het bij de Girls 13-14 van Katho Bogaert(Antwerp bmx) en Bo Van Tiggel(Molensprinters). Goud was er voor Karo Vertessen(Dessel) voor Myrthe De Ryck(bmxdevils Ravels) en Ynke Matheussen(Molensprinters)bij de Girls 15/16. Bij de junior-elite women pakte Elke Vanhoof (Dessel) weer het goud voor Marie Hossay(Zolder) en Tori Van de Perre(Dessel). Bij de junior men was de titel voor Wouter Segers(Molensprinters) die hiervoor Joffrey Wouters(Dessel) en Jona Laenen(Dessel) achter hem liet.

Tenslotte toonde Arnaud Dubois(Soumagne) zijn klasse bij de Elite Men voor teammaat Bryan Warnier en Toon Jacobs(Dessel). Ook met Toon maakten we een beeldinterview.

Je kan als opwarmer al een reportage bekijken die TV Limburg maakte over het BK. Ook op Sporza vind je een beeldverslag.

Hierbij de link voor TVL.  http://www.tvl.be/nl/sport/recente-afleveringen/2013-07-07/bk-bmx-op-circuit-zolder-2013-07-07/#.Udr5Xvn0EaB

 

Foto’s : Geert Wijns